24.2.13

Σε λύση του Κυπριακού κάλεσε την Τουρκία ο Ν. Αναστασιάδης...



Να συμβάλουν σε λύση του Κυπριακού κάλεσε τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, που ... θεωρείται ως ο πιθανότερος νικητής των σημερινών προεδρικών εκλογών.

Σε δήλωσή του προς τουρκικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να συστρατευθεί με την ελληνοκυπριακή για μια λύση που θα οδηγήσει την Κύπρο σε ευημερία. Κάλεσε επίσης την Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κύπρο και να εργασθεί για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε καθοριστική τη σημερινή ψηφοφορία, λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ της συνέχισης του παρελθόντος και μιας νέας σελίδας για τον τόπο.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέγιστο ποσοστό των πολιτών θα προσέλθει στις κάλπες και συνειδητά θα επιλέξει την τύχη της πατρίδας. Περαιτέρω, εξέφρασε την προσδοκία ότι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, δεν θα επιλέξουν ούτε το λευκό ούτε το άκυρο, αλλά θα επιλέξουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο, μπροστά στα διλήμματα που τίθενται για την Κύπρο.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία τα ποσοστά αποχής θα είναι χαμηλότερα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η αποχή θα είναι σε ανεκτά ποσοστά, ώστε η μεγαλύτερη συμμετοχή να δώσει και ισχυρότερη εντολή στο νέο πρόεδρο.

Τέλος, σημείωσε πως από αύριο, όποιος κι εάν εκλεγεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει να αντιμετωπίσει τα σημαντικά κρίσιμα προβλήματα της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: