10.2.13

Οι αλάνθαστοι ξανάρχονται με «κόκκινες κάρτες» ...


crimenet.gr

Με άγριες διαθέσεις φτάνει στην Αθήνα, στις αρχές Μαρτίου, η τρόικα φέρνοντας τελεσίγραφα για έξοδο εργαζομένων από το Δημόσιο, εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και αυστηρότερες ποινές για...

τη φοροδιαφυγή.

Συμφώνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι τροϊκανοί έχουν στις αποσκευές τους «κόκκινες κάρτες» για τις αποκλίσεις από το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα οι «κόκκινες κάρτες» αφορούν στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, στη στασιμότητα στις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση με τις παρεμβάσεις στο φορολογικό μηχανισμό.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει στείλει email η τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα ενώ θεωρεί αναγκαίες τις απολύσεις.

Η δεύτερη «κόκκινη κάρτα» είναι οι γραφειοκρατικές εμπλοκές στις αποκρατικοποιήσεις ενώ θα ζητήσουν λεπτομερή ενημέρωση και εξηγήσεις για όσα έχουν γίνει σχετικά με την ανασυγκρότηση του φορολογικού μηχανισμού.

Τέλος, ψηλά στην ατζέντα των τροϊκανών βρίσκεται η ουσιαστική και χωρίς όρους απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και η απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Η φωτογραφία είναι από το ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: