28.2.13

Εκδήλωση με άρωμα συνεργασίας...

Μετά την υποχώρηση του «πολεμικού» κλίματος μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Αγίου Κωνσταντίνου, πολλά στελέχη αμφοτέρων των κομμάτων επικεντρώνονται πλέον στις συγκλίνουσες απόψεις που ... τους ενώνουν. «Είναι καιρός να κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Εκτός από το Μνημόνιο, υπάρχουν κι άλλα πράγματα», σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Κουμουνδούρου, ενώ στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι νωπές οι μνήμες από σχετική δημόσια δήλωση του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη, με την οποία είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εδώ συνεργαστήκαμε με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ;», είχε διερωτηθεί ο Σπύρος Λυκούδης, σε απανωτές συνεντεύξεις του.

Εκδήλωση-μαγιά

Κατά τις ίδιες πηγές, η σημερινή εκδήλωση για την ιθαγένεια, στην οποία συμμετέχουν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, αποτελεί ένα πρώτο βήμα προσέγγισης μεταξύ των δύο κομμάτων. Πρόκειται για εκδήλωση που θα λάβει χώρα το απόγευμα, στις 6.30, διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και συμμετέχουν επίσης ο «αρχιτέκτονας» του νόμου περί την απόδοση ιθαγένειας, Γιάννης Ραγκούσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, ο αρχιμανδρίτης και διευθυντής του Κέντρου Συμπαράστασης Παλιννοστούντων και Μεταναστών και ο Jackie Abholimen, από την οργάνωση Ασάντε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες, αλλά και για το γένος όλων όσοι εισάγονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές έχουν αναδείξει εκ νέου τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ… προοδευτικού και συντηρητικού χώρου, καθώς την αντίθεσή τους μοιράζονται από κοινού η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση θα δώσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: