5.2.13

Ετοιμάζει -ξανά- βαλίτσες ο Αλέξης...


Λένε ότι ο καλός ταξιδευτής δεν έχει σταθερά σχέδια και δεν έχει πρόθεση να καταλήξει κάπου. Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι οπαδός αυτού του μότο. Αυτό που ξέρω, είναι ότι ... δεν πρόλαβαν να σωπάσουν οι φωνές των επικριτών του για τα υπερατλαντικά ταξίδια και εκείνος δρομολογεί ήδη τις επόμενες εξορμήσεις του στο εξωτερικό.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι προτεραιότητες δεν αποτελούν μόνο η Ρωσία και η Κίνα, χώρες τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να επισκεφθεί πριν από τον Αντώνη Σαμαρά. Για ευνόητους λόγους, δηλαδή για να πάρει τη δόξα πριν από τον πρωθυπουργό.

Στις άμεσες προτεραιότητες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη ένα ταξίδι στην Ινδία κι ένα στη Νότια Αφρική. Αυτό επειδή μαζί με τη Μόσχα, το Πεκίνο, καθώς και τη Βραζιλία, την οποία ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επισκεφθεί, οι εν λόγω χώρες συμπληρώνουν το παζλ των αποκαλούμενων και χωρών BRICS.

Πρόκειται για τς αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη, από τις οποίες προφανώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει μαθήματα. Για την ιστορία σημειώνω, ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου σκόπευε ως πρωθυπουργός να επισκεφθεί τις εν λόγω χώρες, αλλά δεν πρόλαβε...
"Μικροπολιτικός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: