22.2.13

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ελλείψεις...

Για τεράστιες ελλείψεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μελέτες, υποδομές και μηχανισμούς παροχής βοήθειας κάνει λόγο ο Περισσός, σε ανακοίνωση που... εξέδωσε για τις καταστροφές, τις οποίες προξένησε η σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Η νεροποντή που έπληξε την Αττική έδειξε για πολλοστή φορά πόσο επικίνδυνες είναι για τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων οι τεράστιες και επί δεκαετίες ελλείψεις που υπάρχουν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μελέτες, υποδομές, και μηχανισμούς παροχής βοήθειας, καθώς και η εμπορευματοποίηση της γης, η καταστροφή δασών, η άναρχη δόμηση η καταπάτηση και το κλείσιμο ρεμάτων.

Οι πλημμύρες στους οδικούς άξονες, σε νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες, εργοστάσια, σπίτια και καταστήματα, η υποβάθμιση σε προσωπικό και μέσα των υπηρεσιών της πυροσβεστικής φανερώνουν τις τεράστιες ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων καθώς και των δημάρχων και άλλων της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν χωρίς καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει πλήρως τις ζημιές σε λαϊκά νοικοκυριά, μικρά καταστήματα και βιοτεχνίες που επλήγησαν. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να θέσουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και των διεκδικήσεών τους το ζήτημα των κρίσιμων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας με προτεραιότητα την κατασκευή και επισκευή των αστικών δικτύων ομβρίων υδάτων. Πρέπει να απορρίψουν την πολιτική που τους αναγκάζει να πληρώνουν διπλά και τρίδιπλα, να φορολογούνται για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα έργα με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων. Να απορρίψουν την πολιτική που επιδεινώνει τους όποιους περιβαλλοντικούς περιορισμούς στις χρήσεις γης για να στηρίξει την καπιταλιστική κερδοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: