4.2.13

Πέμη Ζούνη: Τα δυόμισι χρόνια της βουλευτικής θητείας μου ήταν σχεδόν εφιαλτικά ...


Η Πέμη Ζούνη, που πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Historia de un amor» ή αλλιώς «Τα μυρμήγκια» , σε πρόσφατη συνέντευξή της μιλά για...
την πολιτική, αλλά και για την προδοσία.

Τι θα έκανε η ... ηθοποιός τις τελευταίες 48 ώρες αν γνώριζε ότι θα έρθει η καταστροφή του κόσμου; «Αυτή η πιθανότητα πάντα με παραλύει. Δε νομίζω ότι θα είχα το κουράγιο να γευτώ οτιδήποτε. Θα αγκάλιαζα απλώς την κόρη μου για τις ώρες που θα απέμεναν», δήλωσε στο περιοδικό Τηλέραμα.

Αναφερόμενη στο θέμα της προδοσίας, η Πέμη εξομολογήθηκε: «Κινούμαστε συνεχώς σε ένα δαιδαλώδες πλαίσιο σχέσεων, συναντήσεων, συνεργασιών. Και μέσα στις εκατοντάδες των επαφών πρέπει να δουλέψουμε, να συναναστραφούμε, να αγαπήσουμε, να διαγράψουμε ανθρώπους. Όπλα μας η κρίση κυρίως και καμιά φορά το ένστικτο – ή εκείνο το ταλέντο να αφουγκράζεσαι τους ανθρώπους πίσω από τον κοινωνικό κώδικα επαφής. Δεν θα διάλεγα ποτέ να κλειστώ στο καβούκι μου, κοιτώντας καχύποπτα τον άλλον, μήπως και με προδώσει. Και ύστερα, τι ακριβώς είναι η προδοσία; Πολλές φορές είναι η δική μας ανικανότητα να διαβλέψουμε εγκαίρως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου που έχουμε απέναντι. Μιλάω για τους ανθρώπους, γιατί μόνο αυτοί έχουν τη δυνατότητα να σε "προδώσουν". Οι ιδέες από μόνες τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

Τέλος, αναφέρει αν της λείπει καθόλου η πολιτική, με την οποία είχε ασχοληθεί ένα διάστημα: «Νοσταλγώ καμιά φορά τη συγκίνηση που ένιωσα μπαίνοντας για πρώτη φορά. Να, ας πούμε στην ιδέα της δημοκρατίας και του κοινοβουλίου πιστεύω πάντα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που εκλέγονται διαμορφώνουν όμως κάθε φορά το στίγμα. Τα δυόμισι χρόνια της θητείας μου ήταν αναμφίβολα δύσκολα, εφιαλτικά σχεδόν, αλλά αποτέλεσαν ένα πανάκριβο μάθημα ζωής» και ολοκληρώνει με την άποψη της αν ο έρωτας και η πολιτική είναι μη συμβατές έννοιες: «Νομίζω ναι. Εντελώς απέναντι».

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: