24.2.13

«Χολιγουντιανή» δίκη ετοιμάζουν για τον Άκη...



Μια δίκη... υπερπαραγωγή σχεδιάζουν να κάνουν οι Αρχές, την δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 19 συγκατηγορουμένων του για τις μίζες από τους εξοπλισμούς τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο, καθώς έχει προταθεί να... δικαστούν σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής να τον συνοδεύουν, ενώ η προσέλευση ξένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων αναμένεται μεγάλη.

Η πρώτη δίκη πρώην υπουργού για υπόθεση διαφθοράς, φαίνεται ότι θα έχει το χαρακτήρα...ταινίας του Χόλιγουντ, καθώς όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» σε δημοσίευμα του, δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει η σκέψη να μην δικαστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, αλλά σε λαμπερή αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Ο λόγος που έχει γίνει η συγκεκριμένη πρόταση όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι ότι οι δικαστικές αρχές θεωρούν πως η συγκεκριμένη αίθουσα θα βοηθήσει την εικόνα της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αφού αναμένεται μεγάλη προσέλευση ξένων ΜΜΕ, τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων.

Παράλληλα, δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν πως βασικός σκοπός είναι τα ΜΜΕ της Ευρώπης να αποθανατίσουν τον πρώην υπουργό Άμυνας να μεταφέρεται στα δικαστήρια με τα χαρακτηριστικά τζιπ της Αντιτρομοκρατικής μαζί με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια, προκειμένου να σηματοδοτηθεί μια «οριστική ρήξη με το παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: