4.2.13

Στο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γ.Παπανδρέου...



Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ξεκίνησε Δευτέρα και Τρίτη στο Κασκάις, κοντά στη Λισαβόνα, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη και την ... απασχόληση όπως ανακοίνωσε σήμερα το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας.
Παρόντες στο Συμβούλιο είναι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ο γενικός γραμματέας Λουίς Αγιάλα από τη Χιλή, ο πρωθυπουργός του Πράσινου Ακρωτηρίου Ζοζέ Μαρία ντας Νιέβες, ο πρόεδρος της Συνταγματικής Συνέλευσης της Τυνησίας Μουστάφα Μπεν Τζέφε, η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο ηγέτης του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.

Εκτός από τα προβλήματα που σχετίζονται με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το Συμβούλιο εξετάζει επίσης τη διαδικασία εκδημοκρατισμού των αραβικών χωρών και την κατάσταση στη Συρία και το Μαλί.

Το βράδυ της Κυριακής προηγήθηκε δείπνο στη Λισαβόνα μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σεγκούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: