25.2.13

Αντιδράσειςστη Γερμανία για τη διάθεση του κρέατος αλόγου στους φτωχούς...


Τη διάθεση του κρέατος αλόγου που έχει σημανθεί ως βοδινό στους φτωχούς εισηγείται ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης Ντιρκ Νίμπελ, υποστηρίζοντας σχετική πρόταση που υπεβλήθη από βουλευτή του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και η οποία ξεσήκωσε ...
κύμα αντιδράσεων.
Η πρόταση που έκανε μέσα από τις σελίδες της Bild ο βουλευτής Χάρτβιχ Φίσερ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και εξίσου έντονο προβληματισμό.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης Ντιρκ Νίμπελ, αλλά και ο επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία, ζήτησαν να εξεταστεί η ιδέα.

Η αντιπολίτευση απέρριψε την πρόταση ως «παράλογη» καταγγέλλοντας ότι αποτελεί προσβολή για τους έχοντες ανάγκη, ενώ επικρίθηκε και από υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο Ντιρκ Νίμπελ επιμένει, όμως, ότι υπάρχουν 800.000 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που πεινούν και θα είναι ανεύθυνο να πεταχτεί εύγευστο και ασφαλές φαγητό.

«Ακόμη και εδώ στη Γερμανία, δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι σε οικονομική στενότητα, ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε απλά να πετάξουμε καλό φαγητό εδώ στη Γερμανία» ανέφερε ο υπουργός, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του BBC στο Βερολίνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία επισήμανε πως «το να πεταχτούν τόσες ποσότητες φαγητού που μπορούν να καταναλωθούν χωρίς κίνδυνο είναι εξίσου κακό με την ψευδή σήμανση και δεν μπορεί να είναι η λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: