10.2.13

Γ. Χατζημαρκάκης: Η λύση για την Ελλάδα δεν είναι η λιτότητα...

... αλλά η παραγωγή...
Για τις απαιτούμενες κινήσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση χρέους και την ύφεση έκανε λόγω ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, τονίζοντας ότι «η... λύση για την Ελλάδα δεν είναι η λιτότητα είναι η παραγωγή», ενώ επεσήμανε την ανάγκη επενδύσεων και ανάλογου κλίματος.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, μιλώντας στο Αχελώος TV, επεσήμανε την σημαντικότητα της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά έξι βαθμίδες από τον οίκο Fitch, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν λυθεί ακόμα τα προβλήματα της Ελλάδας και για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, «χρειάζεται ακόμη πιο σταθερά σήματα», ενώ σχολίασε αρνητικά τα τεχνικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και ζήτησε την αξιοποίηση Ελλήνων εμπειρογνωμόνων «που δουλεύουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξέρουν την Ευρωπαϊκή διοίκηση και ως τεχνοκράτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα».

Τέλος, ο κ. Χατζημαρκάκης μιλώντας για την τρικομματική κυβέρνηση και την συνοχή της, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ σχολίασε και τον θετικό αντίκτυπο της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι «στην Ευρώπη η εικόνα αυτής της Κυβέρνησης είναι πάρα πολύ καλή και είναι σημαντικό για να ξανακερδίσουμε αξιοπιστία στους Ευρωπαίους να μην αλλάζουμε κάθε τόσο Κυβερνήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: