7.2.13

Στουρνάρας: Συμφωνώ κι εγώ με το ΔΝΤ...


Πολύ δύσκολη χρονιά θα είναι το 2013 όπως προέβλεψε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ο Γιάννης Στουρνάρας. Εκτίμησε ότι η οικονομία της Ελλάδας θα επανέλθει σε... ρυθμούς ανάπτυξης από τα τέλη της χρονιάς ενώ τόνισε ότι η χώρα μας ανακτά την εμπιστοσύνη επενδυτών και καταθετών.
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις αγροτών και ναυτεργατών που είναι σε εξέλιξη, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε «έχουμε κόψει μισθούς, συντάξεις, οι φόροι αυξήθηκαν –θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό».

Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι δεν είναι λύση στο πρόβλημα η περαιτέρω λιτότητα, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται πλέον ανάπτυξη και ιδιωτικοποιήσεις. «Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ έχει κάνει την αυτοκριτική του δηλώνοντας πως έχει επιβάλει πολλά μέτρα στην ελληνική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τις δεσμεύσεις Σαμαρά ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Χαρακτήρισε καταλύτη το γεγονός ότι οι περισσότεροι έλληνες πολίτες πιστεύουν πλέον ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και επαναφέρουν τα χρήματά τους στις τράπεζες. Δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του χρέους ενώ διαβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες πώλησης της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα για αποκρατικοποιήσεις έναντι των δανειστών της.

Αναφερόμενος στο ευρώ, δήλωσε ότι το ισχυρό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την Ελλάδα καθώς οι περισσότερες εξαγωγές μας είναι εντός ευρωζώνης ωστόσο σχολίασε ότι ανησυχεί την ευρωζώνη εν γένει η ισοτιμία του σε σχέση με τα άλλα νομίσματα.

Ο υπουργός ρωτήθηκε από το Bloomberg και για το συμβάν με τη σφαίρα που εστάλη στο γραφείο του πρόσφατα και δήλωσε ότι δεν ανησυχεί.

Η συνέντευξη Στουρνάρα στο τηλεοπτικό δίκτυο εδώ


(Πηγή: Bloomberg)

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: