18.2.13

Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στον Ολάντ...


Το ΚΚΕ για την επίσκεψη του γάλλου προέδρου...
"Ο ελληνικός λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον Ολάντ, από την επίσκεψη του οποίου δεν έχει να περιμένει τίποτα", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η.... ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από την επίσκεψη του Ολάντ και των Γάλλων επιχειρηματιών, καθώς είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των οξυμμένων ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου για το μοίρασμα της αγοράς σε τομείς, όπως η ενέργεια, οι υδάτινοι πόροι, τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ούτε οι γαλλικές, ούτε οι γερμανικές, αμερικανικές, ρωσικές ή άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους από τα βάσανα που συσσωρεύει η αντιλαϊκή πολιτική. Οι επενδύσεις έχουν στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εγχώριων και ξένων, εκμεταλλευόμενες τη μείωση μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική.

Ο Ολάντ εκπροσωπεί εκείνα τα συμφέροντα που τσακίζουν τα δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων, που αιματοκυλούν το λαό του Μάλι, που σχεδιάζουν στην ΕΕ, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τη συντριβή όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον Ολάντ και μαζί σε όλους εκείνους, που τον εμφάνιζαν σαν τον «νέο άνεμο της Ευρώπης» και που συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες για μια «συμμαχία των χωρών του Νότου», που δήθεν θα εξανθρωπίσει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: