11.2.13

Ινδία: Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από ποδοπάτημα σε σιδηροδρομικό σταθμό...

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Αλαχαμπάντ στην Ινδία, όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι σιδηροδρομικές Αρχές ανακοίνωσαν την τελευταία στιγμή πως ένα...
τρένο το οποίο περίμεναν εκατοντάδες ταξιδιώτες θα αναχωρούσε από διαφορετική αποβάθρα από αυτήν που είχε αρχικά ορισθεί, με συνέπεια οι επιβάτες να σπεύσουν μαζικά προς τη νέα πλατφόρμα.

Ακόμα 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, ενώ, όπως μεταδίδει το Associated Press, τουλάχιστον 23 από τους νεκρούς ήταν γυναίκες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αστυνομικοί έσπευσαν να σταματήσουν τον όχλο, ανακόπτοντας την πορεία του πάνω σε μία πεζογέφυρα, δίνοντας συνέχεια στον πανικό. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το ποδοπάτημα είχε ήδη ξεκινήσει προτού το πλήθος φθάσει στην γέφυρα.

Το τραγικό δυστύχημα έλαβε χώρα καθώς πολλοί ταξιδιώτες επέστρεφαν από το Κουμπ Μέλα, τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των ινδουιστών. Στην εφετινή τελετή, κατά την οποία οι πιστοί πλένονται στα νερά όπου ενώνονται οι ποταμοί Γάγγης, Γιαμούνα και Σαρασγάτι, συνέρευσαν περίπου 30 εκατομμύρια προσκυνητές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: