14.2.13

ΣΥΡΙΖΑ: Συμβολική κατάληψη στο γραφείο Γ. Μέργου...

Συμβολική κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου, επί της Σταδίου 5, πραγματοποιεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του για τον κατώτατο μισθό.

Στη σχετική...
ανακοίνωση των νέων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι» σε μια χώρα όπου «οι νέοι και οι νέες "απολαμβάνουν" μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη».

Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής, επισημαίνεται, απλά αναφέρθηκε στη «μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού».

Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της "ανάπτυξης", ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων και επαναλαμβάνεται το κάλεσμα να γίνει η γενική απεργία της Τετάρτης 20/2 «η αρχή του τέλους τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: