27.2.13

«Νο μίστερ Τόμσεν» ...



crimenet.gr

Έρρικα Βαλλιάνου


Δικαστές αλλά και δικαστικές ενώσεις αρνούνται να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Η...

οποία μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε να γίνει συνάντηση, τόσο με εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων, όσο και με επικεφαλής Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Κάποιο πήγαν και μίλησαν, κάποιοι είπαν ένα ηχηρό «ΟΧΙ».

Το πρώτο «όχι» ήταν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο πρόεδρος του, Ιωάννης Καραβοκύρης, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους τροικανούς και πρότεινε να συναντηθεί μαζί τους μια μικρή αντιπροσωπεία.

Εδώ άρχισε το μπέρδεμα.

Αρχικά επελέγησαν να εκπροσωπήσουν το Ανώτατο Δικαστήριο η Γεωργία Μαραγκού και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Π. Απίδας.

Όμως, το ΔΣ της Ένωσης, δεν επικύρωσε την απόφαση για να συνατηθεί με την Τρόικα ο κ. Απίδας, ενώ το ΔΣ της Ένωσης, Διοικητικών Δικαστών, με ψήφους 5 κατά και 2 υπέρ, απέρριψε την πρόταση για συνάντηση.

Το τρίτο ηχηρό "όχι" το είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ρούσσος Παπαδάκης, ο οποίος συναντήθηκε μόνο με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να πούμε ακόμη, πως το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεν έχει αποφασίσει αν θα συναντηθεί με την Τρόικα, ενώ ένα απερίφραστο «όχι» έχει πει επίσης η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Αυτοί που συναντήθηκαν με την Τρόικα, είναι αντιπροσωπείες από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Στις συναντήσεις οι δικαστές είπαν τα χιλιοειπωμένα:

«Προσπαθούμε για επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε ακόμη την αναγκαία μηχανοργάνωση κλπ».

Δεν ξέρουμε τι υποσχέσεις έδωσαν - και αν έδωσαν υποσχέσεις - οι εκπρόσωποι των εκπροσώπων (ω εκπρόσωποι) της Τρόικα, για υλικοτεχνική βοήθεια.

Και ελπίζουμε να μην προχώρησαν παραπέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: