21.2.13

Κατηγορούμενος και ο αστυνομικός...

Ο κύριος ερευνητής της αστυνομίας στην υπόθεση Πιστόριους είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος για επτά απόπειρες φόνου επειδή το 2009 είχε... ανοίξει πυρ εναντίον ενός ταξί προσπαθώντας να το σταματήσει, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Πρετόριας.

"Μόλις χθες (Τετάρτη) ενημερωθήκαμε ότι οι κατηγορίες για απόπειρες φόνου επανήλθαν εναντίον του Χίλτον Μπόθα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα, ενώ ο Όσκαρ Πιστόριους, ο χρυσός παραολυμπιονίκης που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, έφθανε στο δικαστήριο για μια νέα ακροαματική συνεδρίαση. Ο Μαλίλα πρόσθεσε πως ο Μπόθα πρόκειται να εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο.

Στο μεταξύ πριν από λίγο, ο Νοτιοαφρικανός αθλητής Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος υποστηρίζει πως ο θάνατος της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ οφείλεται σε δυστύχημα, έφθασε με όχημα της αστυνομίας για την 3η ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί αύριο Παρασκευή για το αίτημα του αθλητή να αποφυλακισθεί.

Ο Πιστόριους είναι ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης αφού πυροβόλησε επανειλημμένα τη νεαρή γυναίκα. Υποστηρίζει πως την σκότωσε κατά λάθος, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη κρυμμένο στην τουαλέτα.



Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: