17.2.13

Συμμάζεμα μετά το πέρασμα του μετεώρου στο ρωσικό Τσελιάμπινσκ



Ένας μικρός στρατός με... σκούπες και καινούρια τζάμια έχει βγει στο Τσελιάμπνισκ και τις υπόλοιπες πόλεις στα ρωσικά Ουράλια μετά το εκρηκτικό πέρασμα του μετέωρου το πρωί της Παρασκευής.

Το...
σπάνιο συμβάν προκάλεσε πάνω από 1.000 μικροτραυματισμούς, κυρίως από τα σπασμένα τζάμια, ζημιές που φτάνουν το ένα δισ. ρουβλια (περίπου 24,8 εκατ. ευρώ) αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί παρά πολύ μικρά θραύσματα του «ενόχου».

Την ίδια στιγμή, δύτες εξερευνούν τη λίμνη στο Τσεμπάρκουλ (80 xλμ. από το Τσελιάμπνισκ) όπου πιστεύεται ότι έχει πέσει θραύσμα του μετεώρου, εξαιτίας τρύπας στον πάγο της επιφάνειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτε.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Οι επισκευές, κυρίως δηλαδή τα σπασμένα τζάμια, επείγουν -είτε με καινούργια είτε, προσωρινά, με πλαστικά και χαρτόκουτες- καθώς στην περιοχή η θερμοκρασία πέφτει μέχρι και στους -20 βαθμούς τη νύχτα.

Το Σάββατο, η ζωή στο Τσελιάμπνισκ έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς, αν και περίπου 50 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο από τα κοψίματα. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τα συνεργεία που έχουν κινητοποιηθεί, για αντικατάσταση των τζαμιών ή διανομή παπλωμάτων, φτάνουν τα 24.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: