28.2.13

Καταγγελία φωτορεπόρτερ...

Δεν μας αφήνουν να φωτογραφήσουμε αύριο την υπογραφή συμφωνίας Σαμαρά ...
Για αόρατο χέρι που έκοψε τους φωτογράφους ελληνικών και ξένων μέσων από την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της Cosco, όπου θα... υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας κάνει λόγο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με επιστολή στον Σίμο Κεδίκογλου.

Καταγγέλουν πως ενημέρωση χωρίς φωτογραφίες είναι μισή ενημέρωση. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:





«Ανοιχτή επιστολή προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό,Σίμο Κεδίκογλου από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μόνο λίγες ώρες ίσχυσε η διαδικασία των διαπιστεύσεων για τους φωτορεπόρτερ της Γενικής Γραμματείας Τύπου, για τη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Cosco, την Παρασκευή 1 Μαρτίου.



Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε, ποιο αόρατο χέρι μεσολάβησε ώστε να απαγορευτεί η παρουσία των φωτορεπόρτερ που καλύπτουν Ελληνικά και Διεθνή μέσα, σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός και αν κρύβονται συμφέροντα πίσω από μια τέτοια ενέργεια. Αναρωτιόμαστε τελικά, ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, όπως διατείνεται, η προβολή της χώρας μας τέτοιων σημαντικών γεγονότων, ή κάποιοι υπονομεύουν με τις πράξεις τους το έργο της;



Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τη δικαιολογία, που ακούστηκε σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ από υπάλληλο του Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου πως «ο Πρωθυπουργός είναι καλεσμένος» στην Cosco και γι αυτό εμείς οι φωτορεπόρτερ -και μόνον εμείς-δεν μπορούμε να καλύψουμε τη συμφωνία της Παρασκευής. Είμαστε περίεργοι ποια δικαιολογία θα χρησιμοποιηθεί για μια άλλη συμφωνία που υπογράφει σήμερα ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, από την οποία οι φωτορεπόρτερ επίσης εξαιρούνται.



Ως πότε η φωτοειδησεογραφική κάλυψη των τόσο σημαντικών γεγονότων του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και των Υπουργών του θα εμφανίζεται ως ελεγχόμενη, απαγορεύοντας στους φωτορεπόρτερ κάθε πρόσβαση για την Ενημέρωση.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ζητά όπως επιτέλους, να δείξουν σεβασμό στο Σύνταγμα και την Ελληνική Νομοθεσία για την Ελευθερία του Τύπου και την Ενημέρωση του Κοινού.



Ενημέρωση χωρίς εικόνα, είναι μισή ενημέρωση. Και μισή ενημέρωση ΔΕΝ είναι Δημοκρατία, που αρμόζει στη χώρα που τη γέννησε.»
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: