9.2.13

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ...

Νέα Υόρκη
Πυκνό χιόνι καλύπτει τις βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, σε μία «ιστορική», όπως έχει χαρακτηριστεί, χιονοθύελλα που οδήγησε στην ακύρωση χιλιάδων πτήσεων, στο κλείσιμο δρόμων και σε διακοπές ρεύματος.

Εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανοί πολίτες έμειναν...
χωρίς ρεύμα: 200.000 διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στη Μασσαχουσέτη, περισσότερες από 100.000 στο Ρόουντ Άιλαντ και 30.000 στο Κονέκτικατ, σύμφωνα με τοπικές υπηρεσίες.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται Μασσαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ, Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Μέιν, με τις Αρχές να προειδοποιούν εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν τους κατοίκους της Βοστόνης ότι το χιόνι θα φτάσει τα 60 εκατοστά (σε ορισμένα σημεία ακόμα και τα 76 εκατοστά. Στη Νέα Υόρκη το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατοστά.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 56 έως 64 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά οι μετεωρολόγοι αναμένουν ανέμους που θα αγγίξουν τα 97 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο συνδυασμός δύο μετεωρολογικών συστημάτων μπορεί να προκαλέσουν μία δυνητικά ιστορική χιονοθύελλα.

Δρομολόγια τρένων, καθώς και περισσότερες από 4.300 πτήσεις ακυρώθηκαν -ανάμεσά τους και εκείνες από και προς τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο και έδωσε εντολή να μην εργαστεί το μη απαραίτητο προσωπικό των υπηρεσιών της Πολιτείας, καλώντας τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να πράξουν το ίδιο για τους υπαλλήλους τους.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ αποφάσισε το κλείσιμο των μεγάλων λεωφόρων για όλα τα οχήματα, εκτός από εκείνα για επείγουσες ανάγκες.

Ωστόσο, η χιονοθύελλα δεν ήταν για όλους κακό νέο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, κάλεσε τους Νεοϋορκέζους να ξεκουραστούν στο σπίτι, να μαγειρέψουν ή να δουν μια ταινία. Ο ίδιος είπε ότι σκοπεύει να αναπληρώσει τον ύπνο του.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: