28.2.13

Ευτυχώς οι Αμερικάνοι προστατεύουν το Ελληνικό ελαιόλαδο!..

euro-crimes.blogspot.gr
..."κυνηγώντας" τους διακινητές του νοθευμένου (ΠΟΠ) Καλαματιανού...

 Τι κι αν προσπάθησε να ανοίξει τα μάτια, των αρμοδίων της  Πολιτείας  και των Ελλήνων παραγωγών (και διακινητών)  ελαιόλαδου,  ομογενής δημοσιογράφος. Τι κι αν ξόδεψε χρήματα από την τσέπη του για να αποδείξει με εργαστηριακές αναλύσεις ότι πολλά από τα ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ αγνά και παρθένα ελληνικά ελαιόλαδα  στα ράφια των αμερικάνικων Σούπερ μάρκετ, είναι 100% νοθευμένα σπορέλαια. 

Τι...
κι αν έφαγε τον χρόνο  προσπαθώντας να "ταρακουνήσει" το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & ΕΦΕΤ χαριζοντάς τους ΕΤΟΙΜΑ τα στοιχεία και τις αποδείξεις. 

Άπαντες σήκωσαν τα χέρια ΨΗΛΑ κι αδιαφόρησαν Klik ΕΔΩ

Ευτυχώς η ...( NAOOA) North American Olive Association τον πήρε στα σοβαρά, κι αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του (Ελληνικής καταγωγής) διακινητή μαϊμού Καλαματιανού ,αλλά και Ιταλικού  ελαιόλαδου, που στην πραγματικότητα ήταν (στη καλύτερη περίπτωση)... πυρηνέλαιο!

 http://www.oliveoiltimes.com

 

 

 

 

Διαβάστε  ΕΔΩ τις προσπάθειες ενημέρωσης (αρμοδίων) μέσω της Ιστοσελίδας www.adena.gr

Αυτή είναι η επιχείρηση που κυκλοφορεί νοθευμένο λάδι στην Αμερική, ως Καλαματιανό!

Ποιός κυκλοφορεί το λάδι Καλαμάτας "ΛΑΚΩΝΙΑ" στην Αμερική?
Από www.adena.gr
Ας (προσπαθήσουμε) να ξετυλίξουμε το κουβάρι. Στο πλάι του τενεκέ γράφει DISTRIBUTED by GOURMET FACTORY, HAPPAUGE NEW YORK 17888.
Εύκολα (για όποιον σερφάρει άπαξ) βρίσκουμε ότι το όνομα-λογότυπο ζητήθηκε να κατοχυρωθεί από την εταιρία... Kangadis Food, Inc., (κλικ). Το λογότυπο LAKONIA (klik) έχει δεσμευθεί από την επιχείρηση, καθώς και αρκετά άλλα trade names όπως το CAPATRITI (κλικ).
Όταν πάμε στην ιστοσελίδα www.thegourmetfactory.com
μας παραπέμπει σε 2 νέα ονόματα www.sevillamia.com και www.capatritioliveoil.com τα οποία με την σειρά τους προωθούν λάδια που (κατά τα γραφόμενα στην συσκευασία) προέρχονται από Ισπανία και Ιταλία αντιστοίχως, στοχεύοντας φυσικά τις αντίστοιχες "μειονότητες" τις Αμερικής.
Σε όλο αυτό το λαβύρινθο συσκευασιών και διευθύνσεων ακόμα και o ταχυδρομικός κώδικας όπως και οι περιοχές της N.Y. εναλλάσσονται σε Hauppage-Glendale. Επίσης παρατηρούμε ότι το blended λάδι Capatrίτι (για τους Ιταλούς ), διατίθεται στα ράφια των Σουπερ Μάρκετ δίπλα δίπλα με τα ελληνικά ξαδέλφια του που γράφουν Παρθένο ελαιόλαδο, κι έχει (περιέργως) περίπου την ίδια τιμή , αλλά γράφει ξεκάθαρα ότι αποτελείται από 85% Canola Oil (δηλαδή Κραμβέλαιο που στην Ελλάδα χρησημοποιηται ως βιοντήζελ) και μόνον 15% παρθένο ελαιόλαδο (κλικ).
Πάμε τώρα να επισκεφθούμε τους Συνεργάτες (μπορεί κι αφεντικά) της GOURMET FACTORY στην Ισπανία. Πατώντας στην διεύθυνση http://www.bulkoil.com/Azienda.aspx?CodiceAzienda=9166
παρατηρούμε ότι οι...φίλοι μας διαθέτουν και κάνουν παντού, τα πάντα. Οι κατά χώρα αντιπρόσωποι-διανεμητές, το μόνο που έχουν να κάνουν (κλικ φωτό), είναι να συμπληρώσουν στο κενό της φιάλης ένα πιασάρικο εμπορικό όνομα , με το οποίο (ανάλογα με την γλώσσα) θα τσιμπήσουν οι αντίστοιχες Εθνικότητες. π.χ. Λακωνία.
Μέχρι στιγμής (από τις αναρτήσεις ) οι αναγνώστες μας και οι ακροατές του www.radioneo.us έχoυν καταλάβει, αν και πόσο βαθιά το έχουν ψάξει το θέμα οι αρμόδιοι της χώρας της οποίας θίγονται τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών της.
Το www.adena.gr παρ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες (από την έρευνα) που έδωσε χειροπιαστά προς πάσα (κρατική) κατεύθυνση, δεν έχει λάβει καμιά συνεργασία. Ούτε την (δημοσίας χρήσεως) πληροφορία, δηλαδή αν η εταιρία GOURMET FACTORY εισήγαγε από τα Φιλιατρά η την υπόλοιπο Μεσσηνία, συσκευασμένη η χύμα ποσότητα ελαιόλαδου. Το μόνο που διαβάζουμε από τις εφημερίδες και το Ιντερνετ, είναι δηλώσεις πολιτικών, που αφενός χαρακτηρίζουν την "καταγγελία" μας ανώνυμη!!! αφετέρου μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης των δειγμάτων που αγοράσαμε και προσκομίσαμε για έλεγχο , διατυμπανίζουν ότι "ενδέχεται να επιβάλουν κυρώσεις στους διαφημιστές του Καλαματιανού ελαιόλαδου".
Όσο "μαστίγωσαν" την εταιρεία με το όνομα ΠΗΓΑΣΟΣ από πέρισυ φέραμε στην δημοσιότητα και κραυγάζουμε , για την κοροϊδία.
Ευχόμαστε Καλή επιτυχία στην αυριανή σύσκεψη του Περιφεριάρχη Πελοποννήσου με τους αρμόδιους παράγοντες και Ελαιοπαραγωγούς, κι ελπίζουμε και αυτή η ανάρτησή μας να τους φωτίσει προς την σωστή κατεύθυνση...
ΤΩΡΑ Διαβάστε στο επόμενο σύνδεσμο  πως αντέδρασε η Ένωση διακινητών ελαιόλαδου της Βόρειας Αμερικής...
KLIK  http://www.oliveoiltimes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: