21.2.13

Συνάντηση αγροτών με τη Διυπουργική Επιτροπή...

Την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή σε μια... προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών και να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις. Το ραντεβού ορίστηκε μετά από τηλεφωνική παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα στο Γιάννη Στουρνάρα.
Οι αγρότες θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου δουν τα αποτελέσματα από τη συνάντηση των εκπροσώπων τους-τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι- με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, το ραντεβού κανονίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε σύσκεψη που είχαν σήμερα εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, στη Νίκαια της Λάρισας, εκφράστηκε η βούληση για κλιμάκωση του αγώνα ενόψει της συνάντησης της Δευτέρας, με μορφές δράσεις που θα αποφασιστούν στη συνέχεια. Στην Επιτροπή της Δευτέρας θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας Γ. Βρούτσης, Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγ. Λιβιεράτος και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης.

Παράλληλα, οι αγρότες επαναλαμβάνουν το αίτημα για συγκεκριμένες δεσμεύσεις από πλευράς κυβέρνησης για την καθιέρωση φτηνού αγροτικού πετρελαίου. Σήμερα εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Μαυραγάνη, όπου, μεταξύ άλλων, έθεσαν εκ νέου το θέμα του αγροτικού πετρελαίου.

"Εδώ και τώρα ζητάμε λύση, αλλιώς παραμένουμε στα μπλόκα και συνεχίζουμε τις επαφές μας», δήλωσε ο Ιω. Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού. Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχε πολύωρη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών των νομών Ηλείας και Αχαϊας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι γίνονται βήματα προσέγγισης και μέσω του διαλόγου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, πάντα όμως στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: