20.2.13

«Καίνε» τον Πιστόριους...

...μαρτυρίες γειτόνων και αδήλωτο όπλο...
Εκτός της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, οι εισαγγελείς θα επιδιώξουν τη δίωξη του Όσκαρ Πιστόριους και για... παράνομη οπλοκατοχή όπως έγινε σήμερα γνωστό κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν συνεχείς κραυγές μέσα από το σπίτι του σπρίντερ λίγο πριν τους πυροβολισμούς. Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το εάν ο αθλητής θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στην υπόθεση Πιστόριους καθώς σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί εάν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν ασταμάτητες κραυγές μέσα από το σπίτι του αθλητή ελάχιστη ώρα πριν τους πυροβολισμούς, μαρτυρίες που αναμένεται να αποδυναμώσουν τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του ότι ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε κατά λάθος, θεωρώντας ότι η φίλη του ήταν διαρρήκτης.

Παράλληλα, η εισαγγελία ανέφερε στο δικαστήριο ότι η αστυνομία εντόπισε ένα 38άρι όπλο και σφαίρες κατά τις έρευνες στο σπίτι του αθλητή και δεδομένου ότι δεν είχε εκδοθεί άδεια για αυτά, θα ασκηθεί δίωξη και για παράνομη οπλοκατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: