22.2.13

“Ναι” στην ψήφο των μεταναστών, αλλά υπό προϋποθέσεις, από την Αλέκα Παπαρήγα...

Υπέρ της χορήγησης ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά υπό προϋποθέσεις, τάχθηκε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3ΧΥ.
Για το θέμα αυτό η κ. Παπαρήγα είπε συγκεκριμένα:
«Εμείς δεν...
έχουμε καμία αντίρρηση να υπάρχουν βουλευτές που θα εκφράζουν τα προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών. Δηλαδή να εκλέγονται από τους μετανάστες αντιπρόσωποί τους στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε όμως πως αυτό δεν μπορεί να ισχύει για ομογενείς που απουσιάζουν πολλές δεκαετίες από την Ελλάδα.
«Γι’ αυτούς που λείπουν π.χ. 30-50 χρόνια, εμείς προτιμούμε να ενσωματωθούν στην κοινωνία της Αυστραλίας ή της Αμερικής κλπ και να συμμετέχουν ενεργά στα πράγματα της χώρας όπου ζούνε. Και αυτό δεν είναι κακό και δεν είναι αντιπατριωτικό» είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κ. Παπαρήγα είπε πως «με τα σημερινά δεδομένα η εναλλαγή στην εξουσία ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μια παράταση ζωής σ’ αυτό το σύστημα που ζούμε» και πρόβλεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που θα δώσει ανάσα ζωής στο υπάρχον σύστημα θα είναι μιας χρήσης».
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια: