28.2.13

Ολυμπιονίκες της πάλης επιστρέφουν στη ΔΟΕ τα μετάλλια τους!..


Το τελευταίο δεκαήμερο έφτασαν στα γραφεία της ΔΟΕ, με διαφορά λίγων ημερών, δύο πακέτα που περιείχαν μετάλλια ολυμπιονικών της πάλης τα οποία τα επέστρεφαν στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως ένδειξη διαμαρτυρίας !

Την αρχή έκανε ο...
Βούλγαρος Βαλεντίν Γιορντάνοφ, χρυσός ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996 και χάλκινος τέσσερα χρόνια νωρίτερα στη Βαρκελώνη, πάντα στα 52 κιλά. Από τους καλύτερους αθλητές της χώρας του, με επτά χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ο Γιορντάνοφ επέστρεψε το χρυσό μετάλλιο της Ατλάντα.

Το... παράδειγμά του ακολούθησε ο Ρώσος Σαγίντ Μουρταζαλίεφ, ο οποίος αποχωρίστηκε για τους ίδιους λόγους το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Σίδνεϊ το 2000, στην κατηγορία των 97 κιλών της ελευθέρας πάλης.

“Το άθλημά μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ολυμπιακού κινήματος και θεμέλιο των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Δίχως αυτό οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα”, έγραψε μάλιστα σε επιστολή που απέστειλε στον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ.

“Πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση. Αλλά μόλις το σκέφτηκα λίγο δεν είχα κανένα ενδοιασμό και ακολούθησα το παράδειγμα του Γιορντάνοφ. Ένοιωσα πως έπρεπε να κάνω κάτι για να προσπαθήσω από την πλευρά μου να κρατήσω το αγώνισμα της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, τόνισε ο Ρώσος παλαιστής.

Τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ θα ξεκαθαρίσει ποιο άθλημα μεταξύ της πάλης και άλλων επτά, θα τεθεί σε ψηφοφορία στη σύνοδο της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Αίρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: