3.2.13

Φ. Κουβέλης: «Η κυβέρνηση αυτή έχει ορίζοντα τετραετίας»...

Εξάντληση της 4ετίας από την τρικομματική κυβέρνηση βλέπει ο Φώτης Κουβέλης και τάσσεται κατά ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού, θεωρώντας ότι... δεν θα προσφέρει τίποτα στην παρούσα φάση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται έπειτα από εξαντλητικό διάλογο, επισημαίνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική και ζητά σύγκρουση με κατεστημένα και αντιλήψεις.

Ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει στη βασική αποστολή της και τώρα πρέπει να ρίξει το βάρος της στις ασθενέστερες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής-παραγωγικής διαδικασίας.

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν κατανοεί τις θέσεις, το πολιτικό του σχέδιο και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του και ασκεί έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι «δεν γίνεται να είσαι ταυτόχρονα θαυμαστής και του μοντέλου Τσάβες και του μοντέλου Ομπάμα. Δεν γίνεται να μιλάς για μερκελιστές και ύστερα από λίγο να συναντιέσαι, μετά βαΐων και κλάδων, με τον κ. Σόιμπλε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: