9.2.13

Άνθρακες ο θησαυρός των φορολογικών δηλώσεων Ραχόι...


Δημοσιοποιήθηκαν λόγω Μπάρθενας
Το φορολογικό του ιστορικό, από το 2003 και έπειτα, δημοσιοποίησε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι υπό το βάρος του σκανδάλου Μπάρθενας, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα ταμεία του κυβερνώνοντος Λαϊκού Κόμματος (PP).

Το ...
χρονικό εύρος των στοιχείων δεν δείχνει, όπως αναμενόταν, τίποτε για την περίοδο που ο Ραχόι εμφανίζεται στα φερόμενα ως «κρυφά βιβλία» του Μπάρθενας -με τον πρωθυπουργό να επιμένει σε όλους τους τόνους πως ούτε έχει δώσει ούτε έχει πάρει μαύρο χρήμα.

Τα στοιχεία αναρτήθηκαν το Σάββατο στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτά, ο ισπανός νυν πρωθυπουργός κέρδισε την τελευταία δεκαετία μέχρι 147.620 ευρώ το χρόνο. Συνολικά σε αυτήν την περίοδο, έχει πληρώσει φόρο 870.292 ευρώ.

Στη φερόμενη «λίστα κρυφών δωρεών» του PP που είχε δημοσιεύσει η El Pais, εμφανίζονταν -εκτός από γενναιόδωρες χορηγίες κατασκευαστικών εταιρειών και πληρωμές προς τα υψηλόβαθμα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, του Μαριάνο Ραχόι συμπεριλαμβανομένου.

Η υπόθεση είχε προσθέσει στην πίεση που ασκείτο τον τελευταίο καιρό στο κυβερνών κόμμα λόγω του σκανδάλου του πρώην ταμία του, κάνοντας μάλιστα την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση του Ραχόι. Ο ισπανός πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύσει να κάνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: