9.2.13

Χριστόφιας: Θύμα διαβολής η Κύπρος...


Ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου...
Με αυστηρή γλώσσα μίλησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, καταγγέλοντας ότι η Κύπρος, αντί να συναντήσει κατανόηση για τα οικονομικά της προβλήματα, έγινε θύμα διαβολής, αποδεδειγμένης διαστρέβλωσης και...
δυσφήμισης με εργαλείο τις ρωσικές καταθέσεις στη χώρα.

Μιλώντας στο πλαίσιο αποχαιρετιστήριας παρέμβασής του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι κατόπιν ενδελεχών ερευνών από εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς καταδεικνύεται ότι νόμιμα έχουν γίνει οι ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο.

«Δυστυχώς, αυτή η εκστρατεία» τόνισε, «συνεχίζεται ακόμα, πράγμα που ζημιώνει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και την Ευρωζώνη και την Ένωση γενικότερα. Πρέπει να ομολογήσω ότι το γενικότερο αίσθημα ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στον κυπριακό λαό είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό κατατρεγμό. Θλίβομαι ειλικρινά για αυτή την κατάσταση και φεύγω πικραμένος».

«Η Κύπρος», πρόσθεσε ο Δημήτρης Χριστόφιας «εφαρμόζει μνημόνιο, χωρίς να έχει υπογράψει μνημόνιο και υπόκειται ο κυπριακός λαός σε μεγάλες θυσίες».

Ανέφερε ακόμη ότι «η Ε.Ε. και κάποια μέλη από την Ένωσή μας μάς έχουν παραπέμψει στη Ρωσική Ομοσπονδία για να συμβάλει στη δανειοδότηση της Κύπρου. Προς τούτο συνεργαστήκαμε στενά με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ο πρόεδρος Πούτιν μας έχει διαβεβαιώσει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνδράμει στη δανειοδότηση της Κύπρου υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η δανειοδότηση θα στηριχθεί και από την ΕΕ.»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: