6.2.13

Οι διαψεύσεις Ψυχάρη – Μπόμπολα...

...και η αλλαγή του χάρτη των ΜΜΕ το 2013...
Απορία προκάλεσαν στη δημοσιογραφική πιάτσα οι προ-χθεσινές ανακοινώσεις του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ, διαψεύδοντας τα σενάρια περί εξαγοράς του ενός από τον άλλον. Και αυτό διότι οι... συγκεκριμένοι εκδοτικοί οργανισμοί – μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, ήταν πάγια τακτική τους να μην απαντούν σε φήμες και σενάρια που τους αφορούν και βλέπουν σχεδόν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Για παράδειγμα η ιστορία της συγχώνευσης των δύο οργανισμών είναι μια φήμη που σέρνεται πολλά χρόνια και ποτέ κανείς δεν διέψευσε. Αντίστοιχα, το σενάριο εξαγοράς της ΠΗΓΑΣΟΣ από τον ΔΟΛ, ήταν ένα πραγματικό ενδεχόμενο που συζήτησαν οι ιδιοκτήτες των δύο οργανισμών τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς όμως να καταλήξουν σε συμφωνία.

Για αυτό και οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο στους δύο ομίλους – παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις, επικαλούνται την παροιμία, «Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά» προκειμένου να εξηγήσουν την προσπάθεια, αλλά και το άγχος των δύο «μαγαζιών» να βρεθεί τρόπος να «σταθούν» όρθια το 2013 που θεωρείται κρίσιμη χρονιά για τα τεκταινόμενα στα media. Με άλλα λόγια, λόγω του ότι όλοι γνωρίζουν ότι εντός του έτους – δεδομένου των πιέσεων, αλλά και των επιθέσεων της τρόικας στους παραδοσιακούς εκδότες – θα αλλάξει ριζικά ο χάρτης των ΜΜΕ στην Ελλάδα, επιχειρείται από τα δύο συγκροτήματα να βρεθεί φόρμουλα επιβίωσης στη μορφή που επιθυμούν οι ίδιοι, πριν τους προλάβει η τρόικα! Μεταξύ άλλων και με δεδομένη τη δυσκολία χρηματοδότησης από τις τράπεζες, τα σενάρια που εξετάζονται – στην ουσία, είναι αυτά που διαψεύστηκαν, σε παραλλαγές τέτοιες που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας!

Εν κατακλείδι, οι συγκεκριμένοι εκδότες γνωρίζοντας ότι τα «μαγαζιά» τους δεν θα μείνουν αλώβητα από τη νέα βόμβα που θα σκάσει το 2013 στα ΜΜΕ προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις, χωρίς να δίνουν στόχο για αυτό και δεν θα διστάσουν να ξανά – διαψεύσουν σενάρια που θα τους αφορούν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τις κινήσεις τους.
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: