24.2.13

Λαοθάλασσα στη Μαδρίτη κατά της διαφθοράς και της λιτότητας...

Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν για μια ακόμα φορά τους δρόμους της Μαδρίτης, διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα, αλλά και τα ... σκάνδαλα διαφθοράς που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και τα οποία πλέον αγγίζουν και το Παλάτι.

«Το πλεόνασμά σας, η περικοπή μου» είναι ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν στη διαδήλωση, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές υπέρ της παραίτησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Το τελευταίο διάστημα το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του πρωθυπουργού συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για «σκοτεινές» χρηματοδοτήσεις από επιχειρηματίες ή ομίλους, υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα El Pais.

O ίδιος ο πρωθυπουργός εμμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις χρηματοδοτήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι «την πλέον κρίσιμη για την Ισπανία ώρα» δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης του Σαββάτου βρισκόταν συγκεντρωμένος λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Κοινοβούλιο, όπου πριν από λίγες ημέρες έγινε η καθιερωμένη ετήσια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Κατάσταση του Έθνους.

Στους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο υπήρξαν τα οδοφράγματα της Αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονταν οι ειδικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.
Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: