11.2.13

Αερολογίες...


Τι λένε πίσω από την πλάτη του Αλέξη...

Κατάσκοποι του Ψυχάρη εντόπισαν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε όχι και τόσο ευχάριστα πράγματα για τον αρχηγό τους.
Μολονότι δεν...

τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση στην αξιοπιστία του Ψυχάρη -πολύ δε, περισσότερο στους "κατασκόπους" του- σας μεταφέρουμε το σχετικό σχόλιο από το ΒΗΜΑτοδότη:

Ακουσαν τον κ. Αλ. Τσίπρα να υπόσχεται σταδιακή (έστω) αποκατάσταση συντάξεων στα προ του μνημονίου επίπεδα και κάπως τους έπιασε ένα σύγκρυο. Μιλάω - μετά λόγου γνώσεως - για συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν κληθεί σε άτυπη σύσκεψη στη Βουλή. Μέχρις ότου φθάσουν στον προορισμό τους, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατάσκοπός μου συνέλαβε δύο κορυφαία (αλλά πολύ κορυφαία, σας διαβεβαιώ!) στελέχη του οικονομικού επιτελείου να συνομιλούν με έκδηλο προβληματισμό στο ασανσέρ.

Ο ένας εξ αυτών, γνωστός για τη ρεαλιστική του προσέγγιση των πραγμάτων και στο πλευρό του προέδρου Τσίπρα εν γένει, εστράφη προς τον σύντροφο-συνομιλητή του και του είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκρατημένοι στις υποσχέσεις μας και στις δεσμεύσεις μας. Δεν γίνεται έτσι ξαφνικά να υποσχόμαστε από το πουθενά 2 δισ. σε συνταξιούχους». Τη φράση του αυτή συνδύασε με ένα νεύμα, υποδηλώνοντας ότι τέτοιες υποσχέσεις ούτε λίγο ούτε πολύ είναι εκτός τόπου και χρόνου.


Ο συνομιλητής του τον άκουσε, δεν μίλησε και γούρλωσε τα μάτια. Πάντως καταλαβαίνω ότι μια συγκεκριμένη ομάδα περί τον κ. Τσίπρα αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ρεαλισμό και όσα αυτός προϋποθέτει, ειδικώς για ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν ολίγοις, η αντίληψη που κυριαρχεί στην ομάδα αυτή διαπνέεται από τη λογική: «Κάτσε να δούμε τις εξελίξεις σε Ευρώπη και παγκοσμίως, να δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα, να μην αερολογούμε πολύ και, αν έλθουμε στα πράγματα, να διαμορφώσουμε το πλαίσιο». Δεν ξέρω αν θα τους ακούσουν πολλοί σύντροφοί τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: