18.2.13

Συμβολικός αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης...



Στον αποκλεισμό του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στην περιοχή της Μαυροράχης, προχώρησαν από νωρίς το πρωί κάτοικοι και φορείς της περιοχής.
Δεν επιτρέπεται η ... είσοδος των απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ παρά μόνο στα οχήματα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια από λαϊκές αγορές και σχολεία.

Την απόφαση για αποκλεισμό του ΧΥΤΑ έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Λαγκαδά. Ο αποκλεισμός, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, θα είναι συμβολικός και θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα με τα σκουπίδια όμως μας αναγκάζουν να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Προχωρούμε σε αποκλεισμό του ΧΥΤΑ μόνο για σήμερα και οι εξελίξεις θα δείξουν εάν θα συνεχίσουμε. Περιμένουμε να δεσμευτούν οι αρμόδιοι για τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ και να προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Αναστασιάδης.

Προειδοποιεί ωστόσο πως, εάν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, θα ακολουθήσει νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επ αόριστον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: