23.2.13

Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο...



Στην τελική ευθεία για το συντακτικό του συνέδριο μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς αύριο, Κυριακή, εκλέγονται οι 2.100 σύνεδροι, που... θα βρεθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Το συνέδριο θα διαρκέσει ώς τις 3 Μαρτίου.

Για την εκλογή των συνέδρων θα στηθούν 600 κάλπες σε όλη την Ελλάδα και η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9 το πρωί.

Επιτρέπεται ένας σταυρός προτίμησης στα ψηφοδέλτια ανά καποδιστριακό δήμο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Βασικά θέματα του συνεδρίου θα αποτελέσουν η σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, ο χώρος της Κεντροαριστεράς και η ιδεολογική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

Βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, αφού περάσει τον σκόπελο της ψηφοφορίας της Κυριακής, είναι να ξεκινήσει μια αμιγώς πολιτική συζήτηση ώς την ημέρα έναρξης του συνεδρίου.

Μέχρι τώρα οι συζητήσεις για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναλώθηκαν κυρίως σε διαδικαστικά θέματα, ενώ στελέχη έμπλεξαν προ ημερών σε άγριο καβγά για την σύνθεση του συνεδρίου.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει αρνητική απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος επέλεξε να μην παραστεί στο συνέδριο.

Αρνητική ήταν και η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση για έναν ευρύτερο διάλογο για την Κεντροαριστερά που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου -πλην, δηλαδή, της Χρυσής Αυγής.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: