7.2.13

Χαλάει ο καιρός...

Μεταβολή παρουσιάζει από τα Δυτικά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που... εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Παράλληλα, οι νοτιάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη:

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και από το βράδυ στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου και επικράτηση θυελλωδών νοτιάδων, περιμένουμε σήμερα, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 10 στην Ήπειρο, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου με τις μέγιστες στη Βόρεια Κρήτη να φτάνουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με γρήγορη ενίσχυση σε θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα νότια θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά το βράδυ θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι και βελτίωση αργά το βράδυ, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: