27.2.13

«Ψαλίδι» στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ και περικοπές στους γιατρούς...


Οι δανειστές της χώρας επιμένουν στην απαίτηση τους να μειωθούν κατά 10% οι γιατροί του ενιαίου Ταμείου, με το υπουργείο Υγείας να αναζητεί λύση ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κάλυψη των ασθενών.

Ειδικότερα, και...
σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου στον Οργανισμό υπηρετούν 11.000 γιατροί – ιδιώτες που έχουν συμβληθεί και γιατροί του πρώην ΙΚΑ, με την ηγεσία να αναγνωρίζει την ανορθολογική κατανομή τους με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο της χορήγησης οικονομικής κινήτρων, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί υγειονομική κάλυψη σε περιοχές «ορφανές» από γιατρούς ή ειδικού ενδιαφέροντος όπως είναι για παράδειγμα τα απομακρυσμένα νησιά.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσει ο ΕΟΠΥΥ το 2013 με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Παροχών.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Οργανισμός θα πληρώσει έως και 96 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για τις απεικονιστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων, ενώ μειωμένα κατά 15 εκατομμύρια θα είναι και τα έξοδα για τις μετακινήσεις των νεφροπαθών.

Αντίστοιχα, θα εξοικονομηθούν 31 εκατομμύρια ευρώ για τα οπτικά είδη, λόγω του «νυστεριού» στις παροχές των ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: