17.2.13

Ποτέ δεν θα μας πάρεις τα Καγιέν/ Όλι Ρεν, Όλι Ρέ-έ-έν...



- Για περάστε κόσμε, για περάστε. Εδώ το καλό ΔΝΤ. Λάθη κάνει, λάθη δεν διορθώνει γιατί είναι λάθη αδιόρθωτα. Μόνο με «σβήσιμο» μπορείς να δώσεις λύσεις.
- Προσοχή μη χαλάσει το... θετικό κλίμα, είπε ο μικρός Όλι. Εντάξει βρε παιδιά! Για ένα λαθάκι κάνετε έτσι. Τώρα που βρήκαμε τρόπο να σας … αγαπάμε;

- Τόλμησε ο μικρός Γιαννάκης να σκεφτεί να ψελλίσει κάτι για το «λάθος» του ΔΝΤ και αμέσως μπήκε τιμωρία στη γωνία με σηκωμένο το ένα πόδι. Ουφ! Ησύχασαν οι κάτοχοι των Καγιέν.

- Είχαν αναστατωθεί με αποτέλεσμα να προβούν σε πορεία διαμαρτυρίας στο Κεφαλάρι, στην Εκάλη και στο Διόνυσο. Κεντρικό σύνθημα: Ποτέ δεν θα μας τα πάρεις τα Καγιέν/ Όλι Ρεν, Όλι Ρέ-έ-έν!

- Πάει ο Μέργος να πιει νερό, στου μισθωτούλη το λαιμό! Το Βρούτση πολλοί αγάπησαν, την ανεργία ουδείς (καπιταλιστής).

- Αυτή δεν είναι κυβέρνηση αλλά περιοδεύον μουσείο
φυσικής ιστορίας. Άλλος κάνει το λαγό, άλλος την πάπια, άλλος το ποντίκι που βρυχάται και άλλος τη στρουθοκάμηλο.

- Με λένε Μέργο/και ποτέ μου δεν ρωτάω

Για του εργάτη/τον κατώτατο μισθό

Δεν έχω μάθει/στη ζωή μου να πεινάω

Θέλω να παίρνω/έναν παχυλό μισθό

- Ήθελα να ξέρω, αν ο Μέργος αμειβόταν με τον κατώτατο βασικό μισθό θα είχε πάλι την άποψη ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο;

- Αξίζει να γνωρίζουμε ότι οι μεικτές αποδοχές των γενικών γραμματέων των υπουργείων έχουν πέσει στο εξευτελιστικό ποσό των 5.000 ευρώ το μήνα. Λέτε να απεργήσουν στις 20 του μήνα;

- Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων ο Βαγγέλης του ΠαΣοΚ έκανε πρόταση στο Φώτη της ΔημΑρ, να ενώσουν τις κακές τους μοίρες μπας και δουν άσπρη κοινοβουλευτική επόμενη μέρα.

- Φίλος της στήλης περιγράφει το νταβατζιλίκι της κυβέρνησης: «Χρωστάω 300 ευρώ στην εφορία από το χαράτσι. Μου χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ 3.900 ευρώ από θεραπείες ειδικής αγωγής, δεκατριών μηνών της κόρης μου».

- Και συνεχίζει: «Αν δεν πληρώσω το χαράτσι, ψήφισαν νόμο να μπορούν να μου κάνουν κατάσχεση μισθού. Εγώ γιατί δεν μπορώ να κάνω κατάσχεση σ΄αυτούς; Σε τι διαφέρουν οι κοινοί νταβατζήδες;»

- Ξεσάλωσε ο Δένδιας κι η παρέα του. Μέχρι σε συνελεύσεις εργαζομένων στέλνει αστυνομικούς και μετά μιλάει για υπερβάλλοντα ζήλο εκ μέρους τους. Λάθος δρόμο διάλεξε για να ευχαριστήσει τα αφεντικά.

- Πτώση του Μπακιρένιου Μεσημεριού έδειξαν τα γκάλοπ. Τρέμετε αφεντικά, καπιταλιστές και πλουτοκράτες Πακιστανοί! Προβλέπεται νέο τηλεοπτικό σώου με φόντο τα βουλευτικά έδρανα από τον Κας Ίντιαρ Ις!

- Οι Έλληνες αρχίζουν να κάνουν σχέδια για το μέλλον καθώς στην οικονομία εμφανίστηκε πρωτογενές πλεόνασμα. Προς το παρόν, κρυώνουν, πεινάνε, αρρωσταίνουν, μένουν άνεργοι και αγράμματοι.

- Ασφαλισμένος του ΙΚΑ που γυάλιζε το μάτι του γιατί έχει να πάρει χρήματα για φυσικοθεραπείες του παιδιού του από τον προηγούμενο Αύγουστο δήλωνε «τρελλαμένος» καθώς θα αναγκαστεί να τις σταματήσει.

- Κοντεύει η ώρα που η πίεση στη χύτρα της κοινωνίας έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Γι΄αυτό και ο Γιαννάκης το Παναγόπουλο είπε να ανοίξει για μια μέρα τη βαλβίδα. Άστο Γιαννάκη, δεν το σώζεις. Αγρίεψαν πολύ τα πράγματα.

- Ο πρωθυπουργός, πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί πάταξης της διαπλοκής, παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ. Θανατηφόρα τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση!

-Ήταν τρεις ή τέσσερις αυτοί που είδαν το cd; Το είδαν όρθιοι, ξαπλωμένοι ή καθιστοί; Κανένας όμως δεν βλέπει τα δισεκατομμύρια που κρύβει αυτή η Λίστα.

- Ο Βρούτσης της ανεργίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα προτείνει, δικαίωμα στην απεργία να έχουν μόνο οι άνεργοι.

- Άνεργος: Είδος ζωντανού οργανισμού που ζει ανάμεσά μας σε ποσοστό κοντά στο 30%. Δεν έχει το κουράγιο ούτε να φωνάξει. Πριν γίνει άνεργος, ήταν άνθρωπος. Αποτελεί μεταλλαγμένο προϊόν του πειράματος της τρόικας.

- Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο υφυπουργός της παιδείας κύριος Παπαθεοδώρου. Έτσι εξηγείται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας.

- Πήρε τη βελόνα της η Σακοράφα και άρχισε να «ράβει» μπας και προλάβει το ξήλωμα του ΣυΡιζΑ. Ο Αλέξης, πήγε στις ΗΠΑ με κοστούμι και γύρισε…άστα να πάνε.

- Κατά τα άλλα ψάχνουν στην Κουμουνδούρου, τι φταίει κα έχασαν την πρωτιά στα γκάλοπ. Μία από τις εξηγήσεις που δίνουν είναι πώς χρειάζεται μεγαλύτερη αποσαφήνιση των θέσεων του ΣυΡιζΑ; Σωωώπα!

- Η διαρροή αριστερών ψηφοφόρων, προφανώς, δεν τους νοιάζει. Τώρα ενδιαφέρονται μόνο για τους κεντρώους «νοικοκυραίους».

- Το ΚΚΕ, έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τα μέλη της νεολαίας του ΣυΡιζα, μετά την επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ. Αυτό από μόνο του είναι Η είδηση,

- Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έριξε πρόστιμο στο Μέγκα επειδή οι σχολιαστές του, σήμερα, υποστηρίζουν τα αντίθετα από αυτά που υποστήριζαν πριν το μνημόνιο. Τους έφαγε η εξαθλίωση.




Σύντομη Περιγραφή:
σΑτΥρΟπΡόΚοΣ

Φίλος της στήλης περιγράφει το νταβατζιλίκι της κυβέρνησης: «Χρωστάω 300 ευρώ στην εφορία από το χαράτσι. Μου χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ 3.900 ευρώ από θεραπείες ειδικής αγωγής, δεκατριών μηνών της κόρης μου».

Και συνεχίζει: «Αν δεν πληρώσω το χαράτσι, ψήφισαν νόμο να μπορούν να μου κάνουν κατάσχεση μισθού. Εγώ γιατί δεν μπορώ να κάνω κατάσχεση σ΄αυτούς; Σε τι διαφέρουν οι κοινοί νταβατζήδες;»
ΠΗΓΗ

manier-manier.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: