28.2.13

Αθανασόπουλος: Πουλάμε με την πλάτη στον τοίχο ...

Επρεπε να το είχαμε κάνει το '90...
Συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit έδωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος, σημειώνοντας τους ...
τρόπους που η Ελλάδα προσπαθεί να προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Ο κ. Αθανασόπουλος αναφερόμενος στο ζήτημα της πώλησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ σημείωσε πως «για μας, μετράνε μόνο τα χρήματα» και τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «όποιος προσφέρει τα περισσότερα, εκείνος λαμβάνει και την ανάθεση».

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ απέρριψε τον χαρακτηρισμό «ξεπούλημα» για τις αποκρατικοποιήσεις και σημείωσε πως στόχος του Ταμείου είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν εισπραχθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις 2,6 δισ. ευρώ. «Ως το Πάσχα, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ, του παρόχου φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, έξι ακινήτων κρατικής ιδιοκτησίας στο εξωτερικό και ενός ακινήτου στη Ρόδο» συμπλήρωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τις απώλειες από την πώληση περιουσίας «με την πλάτη στον τοίχο», ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε: «Αυτό ισχύει. Δεν πρέπει κανείς να πουλά με την πλάτη στον τοίχο- εκτός κι αν χρειάζεται τα χρήματα» και επισημαίνει ότι «το κράτος προσκαλεί επενδυτές, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», ενώ τόνισε πως ήταν «ατυχία» που η Ελλάδα πρέπει να πωλήσει κρατική περιουσία τώρα, ενώ θα ήταν καλύτερα αν το είχε κάνει τη δεκαετία του '90. «Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι σήμερα δεν θα πρέπει να κάνει κανείς αυτό που έπρεπε να είχε κάνει σε καλύτερους καιρούς. Σήμερα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε επενδύσεις και να προσελκύσουμε ξένο κεφάλαιο» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι Έλληνες δεν είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά παραδέχθηκε ότι «έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα, το οποίο πρέπει να τις υλοποιήσει», υπογραμμίζοντας πως το ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο εκτελεστικό όργανο, ενώ η απόφαση σχετικά με το εάν πρέπει ή όχι να ιδιωτικοποιηθεί περιουσία του Δημοσίου λαμβάνεται από τη Βουλή.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: