19.2.13

Από λάθος σε λάθος ο Κεδίκογλου: Φερέφωνο του Τσίπρα η ΕΣΗΕΑ...



crimenet.gr

Μετά την χτεσινή παραληρηματική του ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στο ίδιο ύφος αμέσως μετά την αναχώρηση του Φρανσουά Ολάντ, πέφτοντας από το ένα λάθος στο άλλο.

Κατηγορεί την...

συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων ως «φερέφωνο του Τσίπρα» και ότι «ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ανακοίνωσή του, ο Σίμος Κεδίκογλου, λέει ότι η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ έφτασε στα έσχατα όριά ανυποληψίας απειλώντας τηλεφωνικά με διαγραφή συναδέλφους, αν υποβάλλουν ερώτηση στον Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν τον νόμο και άρχισαν να εργάζονται, μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη.

Ο κ. Κεδίκογλου, ως παλιός δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια απεργίας των ΜΜΕ η παρουσία των δημοσιογράφων σε οποιαδήποτε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα η ΕΡΤ από νωρίς μετέδιδε λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ.

Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στην ΕΡΤ και την δεύτερη ανεπίτρεπτη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κήρυξε στάση εργασίας στην κρατική τηλεόραση από τις 6.30 το απόγευμα εως τις 2 αύριο το μεσημέρι.

Νωρίτερα, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) κάνοντας λόγο για "αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και τα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ", κήρυξε 24η απεργία στην ΕΡΤ από τις 06.00 της Τετάρτης, μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου.

μάλιστα, στην ανακοίνωση του του ΔΣ της ποεσή υπογραμμίζει χαρακτηριστικά "Αν είχε ερωτηθεί ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος θα είχε συναινέσει στο να σπάσει η δημοσιογραφική απεργία, για να μεταδοθούν εικόνες από την επίσκεψή του στην Αθήνα και δηλώσεις του;"

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση για την αναστολή απεργίας στα κρατικά Μέσα στην οποία η ΠΟΕΣΥ έκανε λόγο για "πρωτοφανή κυβερνητική παρέμβαση" με τις αγωγές κατά της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ αλλά και για "απαράδεκτες και άδικες δηλώσεις του κυνερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας των δημοσιογράφων συνεχίζεται.

Παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι η απεργία σε όλα τα Μέσα συνεχίζεται κανονικά απ' όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ η ΕΣΗΕΑ κήρυξε στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 6.30μ.μ. σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 2π.μ. αύριο Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Όλοι μαζί για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Για δουλειά και αξιοπρέπεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, αντιδρώντας στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ, κηρύσσει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 της Τετάρτης, μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων της χώρας.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της απεργίας και να μετάσχουν στις πανεργατικές συγκεντρώσεις και πορείες.
Οι τρεις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ να εκδηλώσουν αγωνιστικά για μια άλλη φορά την ενιαία βούλησή μας, για ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας και απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια περιορισμού της, με δικαστικές απαγορεύσεις των απεργιών ή νομοθετικές αντεργατικές ρυθμίσεις.
Διεκδικούμε:
• Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται κατά τις επιταγές της τρόικας από την κυβερνητική πολιτική.
• Την επάνοδο στην εργασία τους των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.
• Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.
Αν είχε ερωτηθεί ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος θα είχε συναινέσει στο να σπάσει η δημοσιογραφική απεργία, για να μεταδοθούν εικόνες από την επίσκεψή του στην Αθήνα και δηλώσεις του;

Η ανακοίνωση του Σίμου Kεδίκογλου:

Στα έσχατα όρια ανυποληψίας έφτασαν τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη.

Σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: