25.2.13

Ασφαλιστικές και κράτος για το κόστος των ζημιών από την καταστροφική νεροποντή...

Στην περίπτωση των ασφαλιστικών εταιριών το κόστος των αποζημιώσεων θα εξαρτηθεί κατά πόσο, όσοι έχουν πληγεί, είχαν ασφαλιστικές καλύψεις είτε σε επιχειρήσεις και σπίτια είτε στα αυτοκίνητα, πέρα από την κάλυψη της αστικής ευθύνης.
Βέβαια υπάρχουν και...
τρακαρίσματα που σημειωθήκαν στους δρόμους που θα ακολουθεί η διαδικασία που γίνεται στα τροχαία .
Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που θα έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις ζημίες που υπέστησαν από την ασφαλιστική κάλυψη της ιδιωτικής ασφάλισης, αφού είναι χαμηλό το ποσοστό των ασφαλίσεων αυτών στην Ελλάδα .
Οσο για το κράτος που φέρει και τις ευθύνες για τα βουλωμένα φρεάτια και τις κακοτεχνίες στους δρόμους και στα αντιπλημμυρικά έργα μάλλον θα αδιαφορήσει και μόνο μετά από δικαστικούς αγώνες κάποιοι μπορούν να αποζημιωθούν.
Πάντως σε αντίστοιχές περιπτώσεις πολίτες που πήγαν στη δικαιοσύνη δικαιώθηκαν και μάλιστα πρόσφατα ο Άρειος Πάγος δικαίωσε και ασφαλιστική εταιρία που προσέφυγε για την αποζημίωση που είχε καταβάλει σε ασφαλισμένη επιχείρηση, που είχε πληγεί από αντίστοιχο φαινόμενο πλημμύρας . Το δικαστήριο έκρινε ότι το κράτος είχε ευθύνη και έτσι αποζημιώνει την ασφαλιστική για την αποζημίωση που πλήρωσε στο πελάτη της .
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα στο συνέδριο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών τέθηκε και το θέμα της σύμπραξης κράτους ασφαλιστικών εταιριών πάνω σε ασφαλίσεις που θα αφορούν τις φυσικές καταστροφές ...
http://asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: