22.2.13

Απρίλιο αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων..


Τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος του 2012 (οικονομικό έτος 2013).
Εφέτος θα υποβληθούν ηλεκτρονικά όλες οι φορολογικές δηλώσεις, με μοναδική εξαίρεση...
εκείνες των μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν εισόδημα μέχρι 6.000. Ο φόρος όμως δεν θα πληρωθεί με 7 μηνιαίες δόσεις όπως φέτος αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επανέλθει το παλαιό σύστημα που προέβλεπε είτε εφάπαξ εξόφληση είτε καταβολή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Με τα νέα δεδομένα, περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι (περιλαμβανομένων και των νέων πάνω από 18 ετών) που πέρυσι υπέβαλαν της φορολογική τους δήλωση χειρόγραφα, θα πρέπει μέσα στον Μάρτιο να προμηθευτούν κωδικούς και κλειδάριθμους από τις εφορίες, προκειμένου να προετοιμαστούν για την υποβολή των φετινών δηλώσεων.

Οι περισσότεροι όμως θα χρειαστούν και πάλι λογιστές, των οποίων οι «ταρίφες» ξεκινούν από 25 ευρώ για απλές δηλώσεις και φτάνουν ή ξεπερνούν μέχρι 250 ευρώ, για σύνθετες δηλώσεις με πολλά ακίνητα κλπ.

Το υπουργείο Οικονομικών και ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ.Χάρης Θεοχάρης έχει ζητήσει από την Ένωση των φοροτεχνικών να δεχτούν να συντάσσουν δωρεάν τις δηλώσεις στους συνταξιούχους άνω των 70 ετών και με χαμηλά ετήσια εισοδήματα, πχ μέχρι 10.000 ευρώ.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: