2.2.13

Πού θέλει να βάλει εισιτήριο ο Μπουτάρης...


Τι ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Νερού του δημαρχείου
Της Κατερίνας Καρίκη
Την επιβολή εισιτηρίου στο...
Δέλτα του Αξιού, προκειμένου τα έσοδα να αξιοποιούνται για τη διαχείριση και την ανάδειξη ενός χώρου υψηλής περιβαλλοντικής σημασίας, προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επαναφέροντας μία πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα για το περιαστικό δάσος Σέιχ Σου και η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

«Είχα προτείνει την επιβολή εισιτηρίου για όσους επισκέπτονται το Σέιχ Σου και με κατηγόρησαν όλοι, τότε, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο Δέλτα του Αξιού. Πιστεύω πως θα πρέπει να μπει μια λογική και αποδεκτή τιμή για όσους απολαμβάνουν τον χώρο. Ο άλλος τρόπος είναι η αύξηση των φόρων(σσ: των δημοτικών τελών)», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά τον χαιρειτισμό του, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ορνιθολογικής εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Νερού στο Δημαρχείο.

Ακόμα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε άλλους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να αυξηθούν τα έσοδα περιβαλλοντικών οργανώσεων, με πωλητήρια, τα οποία θα ενισχύουν τη δράση τους και θα αποτελούν μια άλλη μορφή εισιτηρίου.

Ο κ. Μπουτάρης κατά τον χαιρετισμό του τοποθετήθηκε επί του περιβαλλοντικού θέματος, όντας και ο ίδιος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τη φύση και την άγρια ζωή. Άλλωστε, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ένας εκ των δημιουργών της περιβαλλοντικής οργάνωσης του Αρκτούρου.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού-Λουδία -Αλιάκμονα, το οποίο βρίσκεται στις δυτικές ακτές του Θερμαϊκού κόλπου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας. Η συνολική έκταση του πάρκου είναι 388.000 στρέμματα και απλώνεται από το Καλοχώρι έως τις Αλυκές Κίτρους, στο νομό Πιερίας, περιλαμβάνοντας από αγροτικές καλλιέργειες και λιβάδια ως αλατώδη εδάφη και ελώδεις εκτάσεις. Χάρη στη γεωγραφική της θέση και τη μεγάλη εναλλαγή των οικοτόπων, η περιοχή αποτελεί ένα σημαντικό βιότοπο για πολλά είδη άγριων ζώων και πουλιών.

Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης αποδείχτηκε πως είναι και ο ίδιος παρατηρητής πουλιών, αφού εντόπισε ένα φαινόμενο προσαρμογής στα νέα δεδομένα για ένα κοπάδι πουλιών στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο ίδιος, τα πουλιά που φώλιαζαν στο δέντρο στην οδό Μητροπόλεως το οποίο αποκόπηκε, μεταφέρθηκαν σε ένα άλλο, επί της οδού Τσιμισκή...
Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: