12.2.13

«Κόκκινος» ο Ντέρεκ Μπόατενγκ...



Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Γκανέζος αμυντικός μέσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και συμφώνησε με τους νταμπλούχους Ελλάδας για συμβόλαιο 2,5 ετών. Για την ακρίβεια, θα είναι... ένα συμβόλαιο για 3 μήνες με δικαίωμα ανανέωσης από πλευράς Ολυμπιακού για επιπλέον δύο χρόνια.

Πρόκειται για έναν διεθνή παίκτη, που πήρε πρόσφατα μέρος στο Κόπα Αφρικα με την εθνική Γκάνας και που ήταν στο στόχαστρο δύο αγγλικών ομάδων, της Φούλαμ και της Μίντλεσμπρο. Κοντολογίς πρόκειται για ένα πρώτης γραμμής εργαλείο...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπόατενγκ, που είναι υπόθεση Ντρογκμπά, θα χρειαστεί να πάει για λίγες μέρες στην Αφρική, προκειμένου να διευθετήσει κάποια θέματά του με την εθνική ομάδα της Γκάνας και θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση λίγο αργότερα. Ως γνωστόν, ο Ντρογκμπά έκανε προσφυγή και πήρε την ελευθέρα του από την ομάδα της Κίνας που αγωμιζόταν, λόγω του μπλεξίματος σχετικά με τα χρήματα που του χρωστούσαν τόσο η ομάδα όσο και οι χορηγοί, που είχαν αναλάβει να καλύψουν το μισθό του. Κια έτσι πήγε στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι...

Το πότε θα είναι έτοιμος να παίξει ο Μπόατενγκ; Αγωνιστικά είναι απόλυτα έτοιμος. Είναι μάχιμος 100%. Και απλά απομένει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα από την πρώην του ομάδα, την Ντνιέπρ. Η διαδικασία για να φτάσουν τα απαραίτητα έγγραφα στον Ολυμπιακό και να μπορεί να παίξει ο διεθνής Γκανέζος μέσος θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα.

Οι πληροφορίες λένε ότι είναι, όπως σημειώσαμε παραπάνω, υπόθεση Ντρογκμπά, κάτι που σημαίνει πως έχουν γίνει όλες οι ενέργειες προκειμένου να διαπραγμετεύτει ως ελεύθερος από τις αρχές του χρόνου τη μεταγραφή του (αυτό αποδεικνύεται με διεθνή έγγραφα). Εχει κάνει τις προσφυγές όχι μόνο για το οικονομικό, αλλά και για κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζαν συγγενικά του πρόσωπα στην Ουκρανία. Αρα αφού έχει τα έγγραφα έχει δικαίωμα να πάρει μεταγραφή όπως προβλέπει ο κανονισμός ως ελεύθερος μέχρι σήμερα, οπότε ολοκληρώθηκε και το deal με τον Ολυμπιακό.

Το θέμα του Μπόατενγκ είχε αναδείξει το site του αγγλικού αθλητικού καναλιού, το Skysports, που ανέφερε ότι ο παίκτης βρισκόταν για καιρό στο στόχαστρο της Φούλαμ, καθώς και ότι για την υπογραφή του ενδιαφερόταν και η Μίντλεσμπρο. Η μετακίνησή του, όμως, στην Αγγλία δεν ήταν δυνατή, καθώς δεν είχε πιστοποιηθεί εγκαίρως η αποδέσμευσή του από την μέχρι πρότινος ομάδα του, Ντνιέπρ, που υποστήριζε ότι ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Τελικά, όπως λένε οι πληροφορίες μας στο πρόβλημα αυτό κατάφερε να βρει λύση ο Ολυμπιακός και να κάνει τον παίκτη δικό του. Είναι δίχως αμφιβολία μια ποιοτική προσθήκη στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν διεθνή Γκανέζο ποδοσφαιριστή, με δυνατότητα να αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ, αλλά και ως μέσα δεξιά ή μέσα αριστερά στο 4-3-3, με καλή τεχνική, μαχητικό πνεύμα και φυσικά εμπειρίες. Εμπειρίες τόσο από το διεθνές ποδόσφαιρο, αφού βρίσκεται στην Ευρώπη πολλά χρόνια, αλλά και από Ελλάδα. Βλέπετε είχε έρθει πιτσιρικάς στην Καλαμάτα και μετά πήγε στον Παναθηναϊκό, με τη φανέλα του οποίου έπαιξε για δύο χρόνια. Από το 2001 ως το 2003.

Φυσικά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά είναι ένας παίκτης που αποκτήθηκε για να παίξει αμέσως στο ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά να βοηθήσει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μεταγραφή του έγινε με τις... ευλογίες του νέου τεχνικού, του Μίτσελ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μπόατενγκ όταν και οι δύο βρίσκονταν στη Χετάφε...
olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: