10.2.13

Διαψεύδουν τον Δένδια οι ίδιοι οι αστυνομικοί (ΒΙΝΤΕΟ)...

crimenet.gr
Εκτεθειμένο αφήνουν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι αστυνομικοί διευθυντές που συντόνιζαν την επιχείρηση της σύλληψης των δραστών της ληστείας στο Βελβεντό.

Στην αναλυτική ενημέρωσή τους προς τους... δημοσιογράφους την επόμενη της σύλληψης δίνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που παρουσίασε το υπουργείο σχετικά με τους τραυματισμούς των τεσσάρων συλληφθέντων.

Στο βίντεο από το west channel της Κοζάνης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η επιχείρηση ήταν άμεση και έληξε αναίμακτα χωρίς τραυματισμούς».

Το δεύτερο σημείο που επισημαίνουν και οι τρεις αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι δεν γνώριζαν πως μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο καταδίωκαν μετά τη ληστεία, υπήρχε όμηρος. Δηλαδή διαψεύδουν τον βασικό ισχυρισμό του υπουργείου, ότι έγινε συμπλοκή για την απελευθέρωση του ομήρου.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι δεν μιλούν καν για συμπλοκή αλλά αναφέρουν τη λέξη εξουδετέρωση προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες δεν έκαναν χρήση του οπλισμού τους. Και μάλιστα συμπληρώνουν ότι βρήκαν τον βαρύ οπλισμό μέσα στο βαν, αφού είχαν συλλάβει τους δράστες.

Επίσης δηλώνουν ευχαριστημένοι που «η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος χωρίς τραυματισμό αστυνομικού ή πολίτη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: