23.2.13

Συμβουλές της Α.Δ. Μαγνησίας για την αποφυγή εξαπάτησης...


Με αφορμή τα πολλαπλά κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων τις τελευταίες εβδομάδες στη Λάρισα και την Καρδίτσα, από τους οποίους αποσπώνται μεγάλα χρηματικά ποσά από άγνωστα άτομα που εμφανίζονται στις οικίες τους και προσποιούνται φίλους συγγενικών τους προσώπων ή...
λογιστές, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δίνει συμβουλές, ώστε ηλικιωμένοι να αποφύγουν τυχόν απάτη σε βάρος τους.

Η Α.Δ. Μαγνησίας τούς συνιστά να μην ανοίγουν την πόρτα σε άγνωστα άτομα, να είναι επιφυλακτικοί σε άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί συγγενικών και φιλικών τους προσώπων, ενώ εφόσον το άγνωστο άτομο έχει εισέλθει με οποιαδήποτε πρόφαση στο σπίτι τους (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση) να μην του επιτρέπουν να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού.

Συμβουλεύει τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, ενώ σε περίπτωση που ο άγνωστος επικαλεστεί έκτακτη ανάγκη γνωστού ή συγγενούς να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον γνωστό ή συγγενή για επιβεβαίωση όσων ο άγνωστος επικαλείται.

Οι ηλικιωμένοι πρέπει να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομείο, στενοί συγγενείς κ.α.), ενώ η Αστυνομία τους προτρέπει να προσπαθούν να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται, ώστε να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.

Καλούνται να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: