20.2.13

Γιατί κάποιος να ψηφίσει Δημοκρατική Αριστερά...



... κι όχι Νέα Δημοκρατία; ...

Στην ίδια εκδήλωση από την οποία αλίευσα αυτήν εδώ την τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ και υπεύθυνος Προγράμματος, μίλησε για τα προβλήματα που...

αντιμετώπισε το κόμμα του ως μέλος της τρικομματικής κυβέρνησης , κάτω από την πίεση να βρεθούν τα 3 δις ευρώ έσοδα Είπε ότι στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης , εξασφαλίσθηκε μια προστασία των φτωχότερων στρωμάτων με το επίδομα που καλύπτει το 85% του πληθυσμού, αλλά λόγω έλλειψης ή και στρεβλής ενημέρωσης δεν το παίρνουν οι δικαιούχοι. Για το φορολογικό νόμο είπε ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από τη φιλοσοφία της ΔΗΜΑΡ, που θέλει όλα τα εισοδήματα να προστίθενται σε μια κλίμακα. Το ψήφισε, όμως, για να μην θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση. Αντίθετα, υπερασπίστηκε τη φορολογία ακινήτων , με την έννοια ότι στοχεύει στους έχοντες και είπε ότι αυτοί που την πολεμούν ανήκουν στους πλούσιους, στην ΝΔ και στην εκκλησία . Ο κ. Χατζησωκράτης είπε, επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέχεια, ότι η φορολογία των τόκων των καταθέσεων θα μπορούσε να πάει και στο 17,5%, προκειμένου να χαμηλώσει η κλίμακα, από το 26% στο 21%, των ελεύθερων επαγγελματιών.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αν άνηκα στην επικοινωνιακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στις επόμενες εκλογές θα αξιοποιούσα ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη δήλωση και τις λοιπές παρόμοιες άλλων στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δεν πρέπει να υπάρχει ιστορικό ανάλογο κόμματος που να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με την οποία συμφωνεί μονάχα στο στόχο (την ευρωπαϊκή προοπτική) αλλά να διαφωνεί σχεδόν με όλα τα μέσα που αυτή η κυβέρνηση επιλέγει να τον πετύχει.

Αναρωτιέμαι γιατί κάποιος που θέλει να στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση γιατί δεν ψηφίζει κατευθείαν Νέα Δημοκρατία και επιλέγει τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία περιορίζεται στο να εκφράσει τις διαφωνίες της σε...φιλοσοφικό επίπεδο.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: