6.2.13

Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων...



«Απέναντι στον κλιμακούμενο αυταρχισμό και στην οργανωμένη παραπληροφόρηση, χρειάζεται μια μαζική και μαχητική κίνηση για τα δημοκρατικά δικαιώματα, που εκτός των άλλων θα έχει κι ένα ρόλο αντιπληροφόρησης» με αυτά τα λόγια παρουσίασε εν συντομία το σκεπτικό της Πρωτοβουλίας για τη...
δημιουργία Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Μωυσής Λίτσης, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ.

Την επιτυχημένη κινητοποίηση του ΕΑΜ κατά της επιστράτευσης τον Φλεβάρη-Μάρτη του 1943 υπενθύμισε η μεταφράστρια Αριάδνη Αλαβάνου για να τονίσει τη σημασία της μαζικής λαϊκής αντίστασης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, μίλησε για το νέο καθεστώς απολύσεων στο δημόσιο. Ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στην αστική δημοκρατία και την ανοικτή δικτατορία, χαρακτήρισε τη σημερινή περίοδο ο νομικός Δημήτρης Μπελαντής, η έκβαση της οποίας θα κριθεί από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), μίλησε για την συγκάλυψη των ρατσιστικών εγκλημάτων και τις διασυνδέσεις του κράτους και της Χρυσής Αυγής. Για την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, αλλά και για το μήνυμα που στέλνει το κράτος με τα βασανιστήρια και τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες των συλληφθέντων στην Κοζάνη μίλησε ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καταρρέουν όλα τα προσχήματα. Μπορούν να κάνουν οτιδήποτε, να χτυπούν και να συγκαλύπτουν».

Η ιδρυτική Συνέλευση της Κίνησης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Οι πρώτες 55 υπογραφές υποστήριξης της κίνησης βρίσκονται στο blog της Πρωτοβουλίας...
enet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: