15.2.13

«Γκάζια» για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Ικόνιο – Θριάσιο...


Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου – Θριασίου, από την οποία εξαρτάται η συμφωνία TΡΑΙΝΟΣΕ – ΗP – Cosco, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης με τις διοικήσεις του ομίλου ΟΣΕ.
Η ολοκλήρωση της γραμμής έχει..
. καθυστερήσει, καθώς ήταν προγραμματισμένη να δοθεί αρχές του έτους. Σύμφωνα με τους νεότερους υπολογισμούς, τα πρώτα δρομολόγια με προϊόντα της Hewlett Packard θα διεξαχθούν τον Μάρτιο (δυο τρένα την εβδομάδα).

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αλλάξει τα μεταφορικά δεδομένα της χώρας μας, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, όπου στο μέλλον προβλέπεται να δημιουργηθεί εμπορευματικό κέντρο.

Ήδη, σύμφωνα με ναυτιλιακούς φορείς, τα πρώτα φορτία, από τη συμφωνία Cosco – HP, άρχισαν να καταπλέουν στον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά και να προωθούνται, με εναλλακτικές μορφές, στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Εφόσον τηρηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις και οι χρόνοι παράδοσης, τότε τα σιδηροδρομικά δρομολόγια θα αυξηθούν, όπως και οι δυνητικοί πελάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (έχουν γίνει διερευνητικές επαφές και με άλλες εταιρείες).

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και οι νέες διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Rosco (πρώην τεχνική βάση του ΟΣΕ)....

Φώτης Φωτεινός
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: