22.2.13

Μυστικό δίαυλο Τρίμη – Κεδίκογλου αποκαλύπτει η «Αυγή» ! (φωτό) ...



Δεν ξέρω αν εις «ΤΑ ΝΕΑ» θεωρούν πλήρες το σημερινό ολοσέλιδο αφιέρωμα εις τα τερτίπια των ελεγχόμενων από το ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστικών προεδρείων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, γιά το «βωβό κινηματογράφο» που...

μας επέβαλαν, ώστε να χαθεί ως -σημαντικό εξ ορισμού- γεγονός η επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολλάνντ εις την Ελλάδα την Τρίτη, αλλά η σχετική είδηση-κλειδί βρίσκεται εις το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ», εις τη σελίδα 27 του σημερινού φύλλου.

Εκεί η συνάδελφος και συντρόφισσα Αγγέλα Νταρζάνου, χρεωμένη με το ρεπορτάζ ΜΜΕ (και όχι τηλεπικοινωνιών, όπως θα ήταν εύλογο, ως εργαζόμενη προηγουμένως εις τον ΟΤΕ, πριν μπει εις το στίβο της στρατευμένης δημοσιογραφίας) μας πληροφορεί επί λέξει: «Η στρατηγική της έντασης όμως ήταν εξαρχής επιλογής της ΝΔ. Κι αυτό γιατί ενώ εγνώριζαν από τον πρόεδρο Δ. Τρίμη ότι υπήρχε πρόταση εξαίρεσης της ΕΡΤ από την απεργία-με τη μετάδοση δύο ημίωρων δελτίων ειδήσεων-η διοίκηση της ΕΡΤ προτίμησε να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της απεργίας. Υπό την πίεση ασυτή γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει εξαίρεση»(…)

Με τα προηγουμένως γραφέντα η χρεωμένη με το «ρεπορτάζ Τρίμη» κομματική δημοσιογράφος της «ΑΥΓΗΣ» δίνει δημοσίως το ΣΥΡΙΖΑίο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, τον οποίο εμφανίζει, αφ’ ενός μεν να πρωτοστατεί λόγω θέσεως σε απεργία των Αθηναίων δημοσιογράφων και αφ’ ετέρου να έχει ανοικτό δίαυλο μυστικής επαφής με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τη Διοίκηση της ΕΡΤ γιά τη λειτουργία «με τη βούλα» απεργοσπαστικού μηχανισμού, γιά χρόνο πολύ μεγαλύτερο βεβαίως των 60 λεπτών δύο ημίωρων δελτίων ειδήσεων, ο οποίος απαιτείται γιά την προετοιμασία τους. Ο Τρίμης εμφανίζεται έτσι να συζητεί ερήμην του πλαισίου αποφάσεων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ το οποίο τον δεσμεύει απολύτως, ενώ στην ουσία του «δικαιολογείται» η μη συνέχεια από την επακολουθήσασα αδιαλλαξία Κεδίκογλου-Διοικήσεως ΕΡΤ.

Επειδή δεν θεωρώ διόλου τυχαίο το συγκεκριμένο απόσπασμα, δεδομένου του στενού κομματικού ελέγχου των γραφομένων από το κομματικό δελτίο, είναι προφανώς ότι «κάτι τρέχει με τον Τρίμη», ο οποίος εμφανίζεται να συζητεί με την κυβέρνηση γιά την κάλυψη της επίσκεψης Ολλάνντ με δύο ημίωρα δελτία και από την άλλη να πλειοδοτεί σε τόνους επαναστατικής γυμναστικής. Και μάλιστα ειδικώς σε βάρος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ οι οποίοι εργάσθηκαν μετά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής, αλλά λίγα λεπτά πριν ενημερωθεί επισήμως η ΕΡΤ από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, ο οποίος κήρυξε λίγο μετά στάση εργασίας μόνον εις την ΕΡΤ!

Αυτός ο δημοσιογραφικός συνδικαλισμός των Σαββίδη-Τρίμη δεν αρμόζει στους δημοσιογράφους. Και η απαλλαγή από αυτόν αποτελεί απολύτως προέχον θέμα.


Email Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη στο Enimerosi24



Δεν υπάρχουν σχόλια: