22.2.13

Αναζητούνται εθελοντές για χρήση κοκαΐνης...

 Aπό πανεπιστήμιο της Βρετανίας...
Φοιτητές που είναι διατεθειμένοι να κάνουν έως και χρήση κοκαΐνης για την προαγωγή της ιατρικής επιστήμης αναζητά το King's College του Λονδίνου. Για όσους λοιπόν έχουν όρεξη και χρόνο να βάλουν ένα χεράκι σε μια κλινική μελέτη, το...
εν λόγω πανεπιστήμιο έχει έτοιμη την πρόταση.

«Αναζητούμε άντρες, ηλικίας 25 – 40 ετών, για να συμμετάσχουν ως εθελοντές σε μια κλινική δοκιμή γύρω από την ενδορινική χρήση κοκαΐνης» αναφέρεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποστολέα καθηγητή του βρετανικού πανεπιστημίου.

Για να γίνει κανείς εθελοντής σε αυτήν την ιατρική έρευνα πρέπει ακόμη «να είναι υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση, να μην έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και να μην κάνει χρήση ψυχαγωγικών φαρμάκων».

Εκατοντάδες στόματα έμειναν ανοιχτά με το μήνυμα αυτό που στάλθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε τελειόφοιτους και απόφοιτους του πανεπιστημίου. Το κείμενο είναι μάλιστα χωρισμένο σε επτά θεματικές ενότητες με απαντήσεις σε διαφορετικές ερωτήσεις.

«Τι θα συμβεί;» είναι ένα από τα ερωτήματα. Και η απάντηση: «Μετά την χρήση κοκαΐνης, θα γίνει λήψη βιολογικών δειγμάτων (όπως αίμα, ούρα, τρίχες, ιδρώτες, σάλιο) ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα στον τρόπο που η κοκαΐνη και οι μεταβολίτες της εξαπλώνονται στο ανθρώπινο σώμα».

Όλα αυτά θα συμβούν μέσα σε έξι συνεδρίες ώστε το πρακτικό κομμάτι της μελέτης να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες.

«Δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα. Αν ωστόσο επιλέξετε να το κάνετε, η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική. Μπορείτε να τα παρατήσετε οποιαδήποτε στιγμή» επισημαίνεται στο μήνυμα που έλαβαν εκατοντάδες φοιτητές.

Το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα, πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Επιτροπή Ερευνητικής Δεοντολογίας της περιοχής Γουεστμίνστερ του Λονδίνου.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιστημονική μελέτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του King's College του Λονδίνου, διαβεβαιώνοντας ακόμη ότι η μελέτη αυτή θα πραγματοποιηθεί κάτω από ιατρική επίβλεψη και ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: