24.2.13

Καταγγέλλουν Αναστασιάδη για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας...



Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αλλά και το κόμμα του κατάγγειλαν τον Νίκο Αναστασιάδη για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας κατηγορώντας τον πως "έχει ... απευθύνει έκκληση ξεκάθαρη και σαφέστατη υπερψήφισης της δικής του υποψηφιότητας, κάτι που δεν επιτρέπεται από τη σχετική νομοθεσία".

Ακόμα πρόσθεσε και ότι "και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν παραβιάσει αυτή τη σχετική νομοθεσία".

Ωστόσο, ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης ανέφερε πως "έχουμε συζητήσει εκτενώς το θέμα μαζί με τους νομικούς μας συμβούλους" τονίζοντας, όπως γράφει η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" στην ηλεκτρονική της έκδοση, πως "η ενέργεια των υποψηφίων για τις Προεδρικές εκλογές να προβούν σε δηλώσεις κατά την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας είναι νομικά επιτρεπτή βάσει ειδικής εξουσιοδότησης που τους παραχωρήθηκε ως προς τούτο από τον Γενικό Έφορο Εκλογής δυνάμει της σχετικής νομοθεσίας".

Ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε ότι δεν παραβίασε τη νομοθεσία. "Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κυπριανού δεν θα διάβασε σήμερα την (εφημερίδα) "Χαραυγή", διαφορετικά η πρώτη καταγγελία θα έπρεπε να αφορά το κομματικό έντυπο, το οποίο ήταν καθαρά προεκλογικά τοποθετημένο υπέρ του κ. Μαλά", είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι "εμάς δεν μας ενόχλησε και δεν καταγγείλαμε κανένα".

Ο Άντρος Κυπριανού επανήλθε λέγοντας ότι αν η "Χαραυγή" η οποιοδήποτε άλλο μέσο έχει παρανομήσει, θα πρέπει να ακολουθηθεί η νενομισμένη διαδικασία, εκφράζοντας την έκπληξή του που άκουσε τον κ. Αναστασιάδη να δηλώνει πως επειδή η εφημερίδα "Χαραυγή" παρανόμησε, επέλεξε και ο ίδιος να παρανομήσει.

"Δεν μπορεί ένας υποψήφιος Πρόεδρος", αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Κυπριανού, «που διεκδικεί τη ψήφο του λαού, να ψάχνει άλλοθι στα διάφορα δημοσιεύματα, για να παρανομήσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: