2.2.13

Κύπριοι ανακριτές στον Κορυδαλλό για Ν. Ζήγρα...



Mε οδηγίες του γενικού εισαγγελέα της Κύπρου Πέτρου Κληρίδη, ομάδα κύπριων ανακριτών ξεσκονίζει όσα κατέθεσε ο Νικόλαος Ζήγρας, εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σε σχέση με... τον πρώην υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Φουγιάτ αλ-Ζαγιάτ.
Οι κυπριακές αρχές διερευνούν με μεθοδικότητα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις ανακρίσεις των ελληνικών εισαγγελικών αρχών, ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ή θα απορρίπτουν τους σοβαρότατους ισχυρισμούς του Νικόλαου Ζήγρα.

Ο κ. Πέτρος Κληρίδης έχει δώσει οδηγίες σε κλιμάκιο ανακριτών (2 άτομα) να μεταβεί από τη Λευκωσία στην Αθήνα και να πάρει ανακριτική κατάθεση από τον κ. Ζήγρα, ο οποίος, μάλιστα, έχει εκφράσει προθυμία να μιλήσει τόσο για τον ρόλο του Ντίνου Μιχαηλίδη όσο και του Φουγιάτ αλ-Ζαγιάτ στην υπόθεση των πυραύλων TOR-M1 και στις μίζες που δόθηκαν. Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και συζήτησαν το θέμα του εντάλματος σύλληψης του επιχειρηματία Φουγιάτ αλ-Ζαγιάτ, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ο κ. Κληρίδης έστειλε επιστολή στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές ζητώντας την αποστολή Κύπριων ανακριτών για να συναντήσουν τον κ. Ζήγρα. Το αίτημα έγινε αποδεκτό τόσο από τις ελλαδικές αρχές όσο και από τον Ζήγρα.

Εξάλλου μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εντοπιστεί ο επιχειρηματίας Φουγιάτ αλ-Ζαγιάτ ο οποίος όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στη Λευκωσία βρίσκεται στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: